2007. január 19.

Tóni bácsi konyhája

Csőben sült halszeletek

Hozzávalók: 80 dkg filézett ponty vagy harcsa, margarin, liszt, 1-2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 15 dkg reszelt sajt, 1 piros pritamin paprika, petrezselyemzöld, sült hal fűszerkeverék.

Elkészítése: A halat tenyérnyi szeletekre vágjuk, megszórjuk a sült hal fűszerkeverékkel és a margarinban elősütjük. A viszszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a kisméretű kockára vágott paprikát. Szórjunk rá egy kevés lisztet, öntsük rá a fehérbort és a tejszínt, valamint 1 dl vizet és a feldarabolt petrezselyemzöldet. Ezeket jól összeforraljuk. Az elősütött halszeleteket tűzálló tálba helyezzük, bevonjuk a mártással, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Banános tiramisu

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone sajt, 1 doboz babapiskóta, 4 tojás, 1 dl kávé, 10 dkg porcukor, 1 banán, kevés rum és kakaópor.

Elkészítése: A tojásfehérjét és a sárgáját fele-fele cukorral habosra keverjük. A sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, a fehérjehabot és a porcukrot. A babapiskótát meglocsoljuk a rumos kávéval és kibéleljük vele a tál alját. Erre jöhet egy réteg sajtkrém, majd a karikára vágott banánszeletek. Ezután ismét egy adag babapiskóta és krém következik. A sütemény tetejét végül alaposan meghintjük kakaóporral és tálalásig hűtjük.