<<< Vissza

Brazil túra - felemás érzésekkel

2006. december 22.

A világ két legjobb futsal válogatottja ellen léphetett volna pályára Koncz Zsolt, ha a szövetségi kapitány, Kozma Mihály több bizalmat szavaz neki. A szentesi labdarúgó ugyanis a négy mérkőzésen összesen, írd és mondd, egyetlen percet tölthetett a pályán. Viszont testközelből nézhette a spanyolok és brazilok játékát.

- Négy mérkőzésből álló külföldi túrán vett részt a válogatottal. Melyik országban jártak?

- Két mérkőzést játszottunk Spanyolországban, majd Brazíliába utaztunk, ahol az ottani legjobbakkal mérkőztünk meg. A spanyolokról tudni kell, hogy számos brazil szerepel a klubcsapataikban, és a válogatottjukban is vannak honosított labdarúgóik. Mindemellett ők a világbajnokok, ez mindent elmond róluk. Abszolút profikról van szó, akik a pályán roppant szervezetten, tudatos mozgásukkal, elképesztő dinamizmusukkal, egységes csapatmunkával őröltek fel bennünket. Tőlük az első mérkőzése 7-2-re, majd 3-0-ra kaptunk ki. Ellenük léptem pályára, az egyik mérkőzésen mindöszsze egyetlen percnyi lehetőséget kaptam.

- Ezután Brazíliába utazott a csapat. Ott milyen eredményt értek el?

- A hazai sztárok ellen mérkőzhettünk, vagyis az Európában játszó profik nem szerepeltek ellenünk, de mondanom sem kell, így is bombaerős házigazdák vártak bennünket. Ráadásul játszott az a Falcao is, aki a világ egyik, ha nem a legjobb labdarúgója. Óriási élmény volt látni a játékát, és azt, hogy hogy tud bánni a labdával. Ezeken a mérkőzéseken nem sikerült pályára lépnem, pedig korábban azt hittem, hogy az Eb-re való felkészülés jegyében utazunk erre a meccsre. Ezek szerint nem így volt, így számomra sportszakmai szempontból értékelhetetlen volt ez a 12 nap. Még egyszer mondom, csak a saját szempontomból nézve volt így, az, hogy a válogatott a világ legjobbjai ellen mérkőzhetett, mindenképpen hasznos dolog.

- Milyen eredménnyel zártak a brazilok ellen?

- Az első mérkőzésen 10 perccel a vége előtt még mi vezettünk, aztán végül kikaptunk 4-1-re, a másik meccsen 3-0-ás vereséget szenvedtünk. Fantasztikus volt látni, hogy mindkét országban mennyire imádják a futsalt, a lelátók hangulata leírhatatlan. Érdekes volt látni ugyanakkor, hogy azt a Falcaot, aki zseni a pályán, hogyan fütyülték ki a drukkerek, csak azért, mert a rivális város csapatában játszik. Aztán eltelt 15 perc, és miután magának felpörgette a labdát és elollózta, már mindenki őt éltette.

- Azóta nem kapott meghívót a válogatottba, mi lehet ennek az oka?

- A kapitány úr nem indokolta meg, hogy másokhoz hasonlóan miért csak ennyi lehetőséget kaptam, és azt sem, hogy miért mellőzött a későbbiekben. Számomra rengeteg lemondással járt a válogatottság, hiszen az Orosháza gárdájából 2 bajnoki és 1 kupamérkőzésről hiányoztam, a munkahelyemről is elengedtek, tehát pozitív volt a hozzáállás mindenki részéről, ezzel szemben a másik oldal kevés lehetőséget adott. Ezért gondolom úgy, hogy ha érkezne is meghívó a válogatottba, ezek után nem biztos, hogy elfogadnám azt, mindamellett, hogy óriási megtiszteltetés a nemzeti csapatban pályára lépni.

H. V.


<<< Vissza