<<< Vissza

Rúzsa Magdi most él
Az énekesnő nem is akart sztár lenni

2006. december 22.

Nagy álmai voltak és még maradtak is. Saját példájával bizonyította, hogy az életben történhetnek jó dolgok. Rúzsa Magdolnáért sokan szorítottak a Mega-sztár-döntő alatt, és sokan várták szeretettel a Seress Formáció koncertjére is.

A 21. életévét pár nappal a szentesi fellépése előtt betöltő vajdasági származású énekesnőnél először a hangjáról érdeklődünk, mert híre ment, hogy bizony voltak problémák. - Kicsit elfáradtam, abszolút meg vagyok terhelve, jó lenne már pihentetni a hangomat, - vallja be, hallhatóan fáradtan, s bizakodva hozzáteszi: - Még pár nap, és pihenni is fog.

Szóba hozzuk a koncert végi tiszteletbeli polgárrá fogadást, s kiderül, Magdit már érte hasonló megtiszteltetés: gyerekkorában Kecskeméten, a Megasztár keltette népszerűség okán pedig a Ruzsa nevű településen is megkapta ezt a címet, utána pedig nálunk. Az ok? Szeretjük. Hozzáfűzi: ez a kitüntetés minden esetben nagyszerű érzéssel tölti el.

A korábbi életéről elárulta, egyáltalán nem vágyakozott, hogy sztár legyen. - Énekelni akartam. Az volt a vágyam, hogy kikerüljek az elnyomásból. Ki akartam törni. Jobb életet akartam, jobb jövővel, - sorolta szenvedélyesen. - Küzdeni akartam ugyanúgy, és küzdöttem is, mint bárki más, csak nekem nagyobb álmaim voltam. Nagyobbak, mint hogy felvegyenek dolgozni valamelyik nagyvállalathoz. Hat hónapig dolgoztam szülészeten, mint gyakornok, hogy megkaphassam a diplomámat, ez a törvény a mi országunkban.

A vajdasági tinédzser lánynak voltak próbálkozásai: kollégistaként egy évente megrendezett versenyt sikerült megnyerniük társaival, majd jelentkezett egy tehetségkutatóra, amit nem érzett igazán magáénak a kötelező dalok miatt. Végül második lett.

A Megasztár-műsor harmadik győzteseként - de talán mindháromnak a legnépszerűbb alakjaként - kérdésünkre, hogy énekelte-e azóta még jobban a döntőn elhangzott Máté Péter-dalt, a Most élsz című slágert, rövid töprengés után sem tudott válaszolni, hiszen minden fellépés más, és mint azt itt is tapasztalhattuk, mindent belead.
A hirtelen jött sztárságról is azt vallja, bonyolultabb ez annál, hogy csak úgy megválaszolja. Ilyenkor visszakérdez, mintha választ remélne: más hogyan dolgozná fel? De azért úgy érzi, jól kezeli az egyébként hihetetlenül megváltozott életét.

November vége óta kapható első saját albuma, az Ördögi angyal. Ezen szerepel az a slágergyanús blues, melyhez már klip is készült. Saját dalának születéséről elárulta: 2003-ban egy időben elhatalmasodtak rossz élményei, s az ezekből írt dalt szobájában, a tükör előtt - diktafon híján - folyamatosan addig-addig énekelgette, míg megmaradt a fülében. A lemezével kapcsolatos elvárások nem idegesítik. - Ne a Megasztárt várják az emberek, hiszen tudvalevő, milyen dalokat szeretek: rockzenét és lassú számokat. Ez az első lemezem, nagyon büszke vagyok rá.
Hogy még mit szeretne elérni? - Az álmaimat megtartom magamnak, az biztos: maradandót szeretnék alkotni, mondja, s elhisszük neki.

Darók József


<<< Vissza