<<< Vissza

Sikeresen gyűjtöttek

2006. december 22.

A Szentes Városáért Civil Fórum ez évben is megrendezte szeretetakcióját a szegények karácsonyáért. A polgármesteri hivatal szociális osztálya által javasolt rászoruló családok még az ünnep előtt megkapják a gyűjtőakcióból származó ajándékcsomagokat.

A Szabadidős Sportklub és a hozzájuk társult szervezetek 1989 óta tartó akciója a szervezők szándéka szerint a valóban rászoruló szentesi családok megsegítésére irányul. Így karácsony előtt kétségkívül jól jön a tartós élelmiszerekből összeállított csomag, melyből a kezdetekkor 33-mat készítettek el a civil fórum aktivistái, s egyenként kétezer forintos értéket képviseltek a szegényekhez eljuttatott ajándékok. Az anyagi alap egy része származik gyűjtőmunkából, tombolák bevételéből, más része felajánlásokból, mondja Léhi Gábor. A Szabadidős SK elnökével folytatott beszélgetésünk idején még nem zárult le az akció, így pontos összegeket még nem tudott mondani, de várhatóan a tombolaárusításból több mint kétszáz ezer forint jön össze, míg a szeretetakcióban felhasználandó teljes összeg a 900 ezret is eléri Léhi Gábor számításai szerint. Ez a gyakorlatban anynyit jelent, hogy 150 darab, egyenként hatezer forint értékű ajándékcsomag jut el a kiválasztott családokhoz. 17-én csomagolták, s ezután három napot szántak a kiszállításra. Száz körüli a segítőik száma, kapnak teherautót az önkormányzattól, de vállalkozótól is, és a saját járművével segítő Szatmári-Nagy Lajost külön is megemlíti Léhi. Ez is a céljuk: minél többen vegyenek részt, ezért fiatalokat is igyekeznek bevonni.

Az ajándék diszkrét átadása a lényege akciójuknak, ők nem show-műsort rendeznek. A szegények szégyenlősek, vallja Léhi, és elárulja: akad, aki tovább is küldené őket, mondván, a másik utcában lakik még náluk is szegényebb, aki jobban megérdemelné. A városban munkálkodó gyűjtőszervezetek összefogását sürgeti. Az adakozó kedvet ugyanis Léhi szerint növelné, ha tudják az emberek, hogy egy helyre kerülne az adományuk.
Visszatérő gálaműsorukon Szirbik Imre polgármester megköszönte, hogy a Szabadidős SK aktivistái már nyáron elkezdik az embertől-emberig, szívtől-szívig tartó karitatív munkát. A gyerek-fellépők az előzőekben említett nemes gesztust úgy gyakorolták, hogy vidám és nívós műsorszámokkal két órán át csaltak mosolyt a Móricz Zsigmond Művelődési Házba ellátogatók arcára a december eleji délutánon.

A tombolahúzást ezzel egybekötve rendezték, a felajánlásokból 68 jutalom került kisorsolásra, köztük könyv, pohár-szett, társasjáték.

D. J.


<<< Vissza