<<< Vissza

A Barthások évzáró szalagtűzője

2006. december 22.

Idén utolsó alkalommal rendeztek szalagtűzőt a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. December 15-én a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola végzős bálja zárta az évet, de nem az évadot, hiszen a jövő év elején még két szalagtűzőt rendeznek városunkban.

A végzős osztályok a Carmina Burana zenéjére vonultak fel hozzátartozóik és barátaik előtt, hogy osztályfőnökeik - Törőcsik Zoltánné, Kádár Judit, Vígh Attila - feltűzhessék ünnepi ruháikra a tanulmányaik befejezését előjelző szalagokat. A csinos hölgyek és a sportcipőiket nélkülöző tip-top úriemberek párhuzamosan felsorakozva hallgatták végig igazgatónőjük, Lászlóné Varga Zsuzsanna szavait. Az igazgatónő beszédének mottója a következő idézet volt: "az út nagy részét megtettük, van okunk ünnepelni". Van, hiszen vannak olyan diákok, akik már 11 és vannak olyanok is, akik 13 évet teljesítettek sikerrel az iskolapadokban. Ez az este pedig ezeknek a nagy teljesítményeknek, valamint a tanárok, a diákok és szüleik jövendő reménységének az ünnepe. Ezt a közös reménységet fejezi ki a szalag, valamint a technikusi gyűrű is, amelyet selyem szalaggal és apró csengővel díszített koszorúkban vittek oda a fiatalabb diákok az osztályfőnököknek, hogy külön idézettel egybekötve adják át a végzős diákoknak. Ezek a szalagok pár év múlva már a középiskolai évek szép emlékeit fogják felidézni a hajdani diákokban. Úgy, ahogyan most az osztályok által megörökített és a rendezvényen levetített közös kirándulásokon, gyakorlatokon és az iskolai tanórákon készült képek, melyek vidámságot és az önfeledt szórakozás alapjait varázsolták mindenkinek az arcára.

Így már végképp érdekesek és szórakoztatóak lehettek a végzős osztályok által bemutatott táncok, melyek a múlt évezredbe kalauzoltak el bennünket. Először a 20. század második felére repülhettünk vissza a B-sek produkciójával, mely a Grease és a rock n' roll korszakát idézte fel bennünk mind koreográfiájával, mind kosztümeivel, mind zenéjével. A pöttyös ruhás lányok és a tornacipős fiúk fáradhatatlan tánccal teremtettek felfokozott hangulatot a városi sportcsarnokban. Ezek után pedig század eleji jelenetben találhattuk magunkat, ahol a cilinderes és sétapálcás hölgyek két nyaksálas, szivarozó urat kértek fel a táncra a kor eleganciájával.
Végezetül pedig az A-sok közös keringője aratott nagy sikert, hiszen a legkülönbözőbb alakzatokban táncoltak a párok, és a fekete szmokingos ifjú úriemberek a menyasszonyi ruhába öltözött hölgyeket délceg gavallérok módjára emelték a magasba a legkülönbözőbb alakzatokban.

Cseh-Lakos


<<< Vissza