<<< Vissza

Szolgálni a megyét

2006. december 22.

Tisztelt szentesi polgárok! Nagyon köszönöm Önöknek, hogy 2006 októberében a megye lakóinak többsége a polgári oldalt támogatta, és hálásan köszönöm külön-külön mindenkinek, aki tett is azért, hogy minél többen fejezzék ki akaratukat az urnáknál. Októberben új összetételű, új szellemiségű közgyűlés állt fel Csongrád megyében. Remélem, hatékony és eredményes lesz a munkánk, amellyel Csongrád megyét, annak településeit, lakóit szeretnénk szolgálni. Bízom benne, hogy az elkövetkező négy év alatt ezt minden megyei választópolgár személyesen is meg fogja tapasztalni, hiszen a munkánk értelme ez: szolgálni a megye, az egyszerű emberek boldogulását.

Sajnos, a Csongrád Megyei Közgyűlés is takarékoskodni kényszerül, de kijelenthetem: ezt magunkon kezdtük. Tízmillió forintot spóroltunk meg azon, hogy nem vásároltunk autókat, pedig a költségvetésbe elődeink ezt betervezték. Nem vásároltunk bútorokat sem, és viszszafogtuk a hivatal kiadásait, hogy biztosíthassuk intézményeink működését. Sajnos, a gazdasági feltételek egyre rosszabbak. Az állami pénzekből jövőre a Csongrád Megyei Önkormányzatnak, 1,4 milliárddal kevesebb jut, mint 2006-ban. Ez hatalmas pénz, és nagyon fog hiányozni! Mi azonban minden erőnkkel azon leszünk, hogy a megszokott színvonalú ellátást biztosítsuk intézményeinkben: iskoláinkban, szociális otthonainkban, kórházainkban. Nem mi okoztuk a nehéz helyzetet, de nekünk kell rendbe hoznunk, amennyire csak lehet.

Ám szeretném, ha a Csongrád Megyei Önkormányzat nem csupán intézményfenntartóként működne. A "megyének" kezdeményeznie kell, dinamikusan fellépni, a jó ügyek mellé állni. Szeretném elérni, hogy ne csak saját településüket érzékeljék létezőként a lakók, hanem a szolgáltató megyei önkormányzatot is.
Az első intézkedéseken már túl vagyunk. Ígéretemhez híven igyekszem a pártpolitikai vitákat dolgozószobám ajtaján kívül rekeszteni. Elindítottam például a kistérségi vezető polgármesterek találkozóját. Párt-hovatartozástól függetlenül sikerült egy asztalhoz ültetnem őket, annak érdekében, hogy a megye egységes koncepcióval indulhasson versenybe a fejlesztési pénzekért. Bízom abban, hogy a törekvések eredményét a mostani nehéz körülmények ellenére mindannyian érezni fogjuk.

Karácsony közeledtével a Csongrád Megyei Közgyűlés nevében áldott, békés, szeretettel teli ünnepet kívánok Önöknek. Remélem, az egész évi küzdelmeket, nehézségeket, könnycseppeket feledteti e néhány ünnepi nap. Templomainkban a Megváltó születését ünnepeljük, aki elhozta a fényt és a reménységet, aki életét adta bűneinkért. A legszebb ünnepünkön, képzeletbeli, közös karácsonyfánk előtt állva kívánok a jövő esztendőhöz mindannyiunknak erős hitet, kitartást és jó egészséget, hogy családunkban és munkánkban helyt állhassunk!

Magyar Anna
Csongrád Megye Közgyűlés elnöke


<<< Vissza