<<< Vissza

A piacvezető Legrand (2)

2006. december 22.

Jó évet zár a Legrand Zrt. Károlyi László vezérigazgató sajtótájékoztató keretében elmondta: árbevételük tavaly 9,7 milliárd forint volt, 2006-ra pedig 12,9 milliárd várható. Jövőre ez a mutató elérheti a 17 milliárd forintot is. Stabilitásukat jelzi, hogy az utóbbi években nőtt az alkalmazottaik száma: míg 2005-ben mintegy 320-an dolgoztak a nemzetközi cégnél, az idén már 362 személyt foglalkoztatnak. Jövőre pedig 422 dolgozóval számolnak.

A vezérigazgató beszámolt arról, hogy termékeik túlnyomó részét exportálják, például francia, olasz piacokra, de gyártmányaikból az Európán kívüli országokba is jut. Jövőre várhatóan az áruk több mint kilencven százaléka külföldön talál vevőre. Az idén egymilliárdot fordítottak beruházásra, jövőre 1,4 milliárdot terveznek. A fejlesztési összeg 85 százalékát az új gyártmányok előállításához szükséges technológiai eszközökre és gépekre fordították. Megtudtuk azt is, hogy az üzemcsarnok tetőszerkezetének felújítására közel húszmillió forintot költenek.

- Ez az év nagyon nehéz volt, a magyarországi értékesítésünk elmaradt árbevétel szempontjából attól, amit terveztünk - mondta a vezérigazgató. - A tervezett 11 százalékos növekedés helyett 4 százalék körüli lesz az árbevétel. A gyártás szempontjából azért volt nehéz ez az év, mert egy nagyon intenzív növekedést terveztünk már ebben az évben is. A tervünktől rajtunk kívüli okokból valamelyest elmaradtunk, de azt kell, hogy mondjam, a bemutatott büdzsénket nem kellett korrigálni, módosítani, a jövő évi tervet is elfogadták, teljesítménytől függő elvonás sem lesz a cégnél. Kifizetjük a 13. havi fizetést.

- Amikor szakemberre van szükségünk, akkor nehezen találunk. Márpedig eredmény csakis megfelelő szakembergárdával érhető el. Elég szűk a merítés.

Itt nem a Legranddal van baj. Budapesten már három szakmában létesítettünk irodát, ahol marketingesek, kereskedők, beszerzők dolgoznak. Ha oda keresünk munkatársakat, meg tudjuk oldani. Ugyanez Szentesre már nem feltétlenül igaz. A földrajzi elhelyezés is befolyásolja. Ez az ország Budapest centrikus.
L. J.


<<< Vissza