<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. november 3.

 
Sonkás-hagymás omlettel töltött rántott pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:60 dkg pulykamell filé, 10 dkg pulykasonka, 1-2 ek. tejszín, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4 egész tojás és tej a panírhoz, olaj a sütéshez, őrölt bors, só.

Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott sonkát, végül a felvert tojást és rántottát készítünk. A pulykamell szeletek egyik felére púpozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk. Óvatosan bepanírozzuk, amivel egybe is fogjuk a tölteléket. Forró olajban kisütjük. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.

Erdélyi szilvás lepény


Elkészítése
: 40 dkg lisztet összedolgozunk 1,5 dkg langyos tejben felfuttatott élesztővel, egy tojássárgájával, 6 dkg olvasztott vajjal, csipetnyi sóval és annyi langyos tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva langyos helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán, kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe simítjuk, sütőben kissé elősütjük, majd sűrűn beborítjuk kimagvazott, kettévágott szilvával. Egy egész tojást felverünk, simára keverünk 2 dl tejföllel és ízlés szerint (nem túl sok) porcukorral. Ezt ráöntjük a szilváslepényre és addig sütjük, míg a tejfölös tojás sűrűre kocsonyásodik.


<<< Vissza