<<< Vissza

Betontömb a síneken

2006. november 3.

 
Telefonos csalót keres a szentesi rendőrkapitányság. Az ismeretlen férfi október 24-én az esti órákban, az egyik távközlési cég dolgozójának adva ki magát, telefonon keresztül arra kérte a későbbi sértettet, hogy 100 ezer forint értékben vásároljon feltöltő kártyát, majd 5 percen belül azok azonosítószámait diktálja be egy megadott telefonszámra. Ha ennek eleget tesz, kézhez kapja azt a 13 millió forintot, amit sorsolással nyert meg. A rendőrség keresi a csalót, aki természetesen semmiféle telefonos céggel nem áll kapcsolatban, viszont saját mobilját igyekezett ilyen módszerrel feltölteni.

Az egyik helyi nagyvállalatban október 26-án feszített fel ismeretlen elkövető egy öltözőszekrényt. A tettes ruhát és készpénzt vitt magával 60 ezer forint értékben.

Három játékgépet törtek fel egyetlen éjszaka alatt Fábiánsebestyénben. Október 27-ére virradóra egy vendéglő ablakát feszítették be a bűnözők, majd az ott lévő gépekből negyvenezer forintot vittek el. Néhány sarokkal odébb egy büfébe is betörtek, az ottani pénznyerőből ötvenezret zsákmányoltak.

Műszaki cikkeket és étkészletet zsákmányoltak a betörők egy szentesi ingatlanból. A tolvajok a bejárati ajtót feszítették be, majd 100 ezer forint értékben szedtek össze használati tárgyakat.

Betörtek a Szeder temető melletti csőszházba. Október 30-ra virradóra kerti munkaeszközök tűntek el innen mintegy háromszázezer forint értékben.

Október 29-én az esti órákban az egyik kocsma elől loptak el egy lezáratlan kerékpárt a rajta levő fűkaszával együtt kb. 40 ezer forint értékben. A rendőrség munkatársai másnap már elfogták az elkövetőt, aki ellen jelenleg lopás miatt folyik eljárás.

Október 30-án Berekháton, a Szentes-Szegvár vasútvonal 28-as szelvényénél ismeretlen tettesek egy kb. 40 kg súlyú betontömböt helyeztek a vasúti sínre. Az arra érkező vonat a fékezés ellenére kb. 30 km/órás sebességgel nekiütközött ennek az akadálynak, majd lelökte a sínről. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt. A rendőrkapitányság a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt nyomoz az ügyben.

H. V.


<<< Vissza