<<< Vissza

A második lelkipásztor

2006. november 3.

 
Gilizce András iktatta be tisztségébe Gilicze Andrásnét Fotó: Vidovics

Október 28-án iktatta be tisztségébe Gilicze András esperes a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség második lelkipásztorát, Gi-licze Andrásnét. Az ünnepségen igehirdetéssel szolgált dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke.

A püspök többek között arról beszélt, hogy mindenkinek szüksége van egy közösségre, ahol szeretik, ismerik a nevét és az arcát. Magyarországon az utóbbi időben sok olyan embert látni, akik valami olyan tettet hajtanak végre, amit nem vállalnak, elrejtőznek, arctalanná, névtelenné válnak. Azt is elmondta a megjelenteknek, hogy Isten nem azt ígéri, amit a reklámokban a wellneshotelek, nem kényeztet agyon bennünket. Az Isten akaratától az ember megrendül.

Gilicze Andrásné ünnepélyes beiktatása után a szentesi ifjúság, majd a csongrádi gyülekezet énekszolgálata következett. A palástos lelkészek igei áldása után a beiktatott lelkész igehirdetését hallhattuk. Gilicze András esperes nyilvános presbiteri gyűlést hirdetett, majd köszöntések következtek. A család nevében ifjabb Gilicze András mondott köszöntőt. A Református Fiatalok Szövetsége, a Református Nőszövetség, a Magyar Cserkész Szövetség, az Egyházmegye, az osztálytársak, a római katolikus és az evangélikus egyházak lelkipásztorai nevében is jelen volt egy-egy szószóló. Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő és Farkas Sándor országgyűlési képviselő is köszöntötte az új lelkészt. A nyilvános presbiteri gyűlést hirdetés és áldás zárta.

M. A.


<<< Vissza