<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. október 13. |
Paradicsomos-húsos orsótészta Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 50 dkg hátszín, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 1 kis doboz felaprított paradicsom (konzerv), 1 marhahúsleves kocka, 40 dkg orsótészta, só, bors, 2 friss paradicsom, 2 dl tejföl, reszelt sajt, bazsalikom. Elkészítése: Forró olajban, élénk tűzön fehéredésig pirítjuk a darált húst, aztán ráteszszük a finomra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, a paradicsomot levével együtt, aztán felöntjük 1 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mérsékelt tűzön készre pároljuk. A tésztát kifőzzük és összekeverjük a paradicsomos-hússal, bazsalikommal fűszerezhetjük. Vajjal kikent, mély sütőedénybe tesszük. A tészta tetejére karikára vágott paradicsomot rendezünk, megszórjuk reszelt sajttal, leöntjük tejföllel és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd tálaljuk. Isler Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, vaníliás cukor, citromhéj, 15 dkg étcsokoládé, lekvár. Elkészítése: A tésztához való anyagokat hidegen dolgozzuk össze és hideg helyen pihentetjük fél órát. Így lesz kellően omlós a sütemény. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, kerek formával szaggassuk ki és gyenge közepes tűznél süssük világosra. Amikor kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral ragaszszunk össze és vízgőz felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be. Jó étvágyat! |