<<< Vissza

A nagykórus megtiszteltetése
Petőfisek nagy sikerű koncertjei Németországban

2006. október 13.

 
Boldogsággal töltötte el az iskolánk nagykórusának tagjait a hír, miszerint meghívtak bennünket a németországi Siegburgba énekelni. Ez hatalmas megtiszteltetés is egyben az e tanévben 50 éves ének-zene tagozat diákjainak és pedagógusainak.

Egész nyáron erre az útra vártunk, és keményen készültünk iskolánk énektermében Nagy János tanár úrral. Az út előtt adtunk egy koncertet Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában. Ez nagyon jól sikerült, és reménykedve vártuk a németországi fellépéseket.

Végre elérkezett az utazás napja! Szeptember 21-én indultunk. Az utunk hosszú volt, de ezt kárpótolta a táj szépsége, a sok beszélgetés és sötétedés után az érdekes filmek látványa. Másnap délelőttre érkeztünk meg. Elfoglaltuk a szállásunkat egy szép és hatalmas erdő közepében, egy modern diákszállóban. Remekül éreztük magunkat, hiszen nagyszerű volt az idő és az ellátás.

Háromszor volt alkalmunk szerepelni. Először a siegburgi templomban léptünk fel, ezt követően délután a siegburgi Zeneiskolában. Másnap délután egy idősek otthonában énekeltünk, nagy sikerrel. Ott tudtuk meg, hogy mi voltunk az első külföldi kórus, amely ott fellépett. Közben sétáltunk, és megnéztük a város központját. Szerencsére volt időnk a szereplésen kívül vásárolgatni is, így aztán sikerült néhány aprósággal még emlékezetesebbé tennünk az itt töltött napokat.

A fellépések mellett alkalmunk volt megtekinteni Bonnt és Kölnt is. Így jutottunk el Beethoven szülőházába és a kölni dómba. Mindkettő óriási élményt jelentett számunkra.

Jól és gyorsan telt az idő Németországban, azonban hamar vissza kellett jönnünk. Nehéz volt újból viszszatérni a hétköznapokba. Hálás szívvel köszönjük meg a felnőtteknek azt a segítséget, mellyel lehetővé tették számunkra ezt a feledhetetlen utat.

Mészáros Lívia
Petőfi isk. 7.b


<<< Vissza