<<< Vissza

Lesz-e bokszgála Szentesen?
Rácz Félix bedobta a törülközőt

2006. szeptember 29.

 
Szeptember 27-én megdöbbentő hír rázta meg a hazai boksz szerelmeseit. Magyarország, sőt talán Európa egyik legnagyobb boksz istállójának névadó tulajdonosa bejelentette, hogy cége nincs többé: Rácz Félix visszavonul! Az ember nem tudja mire vélni a dolgot, hiszen életkora nem indokolja a döntést. Lapunk Bertók Róbertet (képünkön), a neves bokszolót, edzőt kérdezte a döntés okáról.

- Számomra is nagyon megrázó volt a hír, igaz én már közel egy hete tudok Félix döntéséről. A Szentesi Küzdősport Fesztivál utáni szokásos megbeszélésre utaztam hozzá, amikor közölte velem a megdöbbentő hírt. Nagyon nagy veszteség lesz ez a hazai profi ökölvívásnak, profi ökölvívóknak és persze a boksz rajongóinak.

- Mégis, mi lehetett a kiváltó ok?


- Félix kérdésemre elmondta, hogy nagyon belefáradt az állandó harcba, amit 18 éves kora óta végez. Reggel 6-7 órától késő estéig dolgozott a hét minden napján és felemésztette, hogy nem lehetett magánélete. Hatalmas sikereket ért el, hiszen versenyzőiből Európa- és világbajnokokat faragott. Úgy gondolom, minden bizonnyal beleszámított döntésébe a Nagy-Barrios meccs is, bár ezt nem mondta. Bárki észrevehette viszont, hogy a médiában megállás nélkül támadták a rendezvényeit, a versenyzőit és őt is. Ez ebben az országban sajnos szokás: bántani valakit, aki a többieknél jobb egy dologban, aki maradandót tesz le az asztalra. Én személy szerint azt üzenem a kritizálóknak, hogy itt az alkalom! Mutassák meg, hogyan is kell ezt csinálni!

- Bennünket, szentesieket elsősorban az izgat, hogy a jövőben lesz-e küzdősport fesztivál a városban?


- A szentesi rendezvénysorozatot illetőleg már rengeteget rágódtam. Egyet biztosan mondhatok, a Nemzetközi Küzdősport Fesztivál sorozat folytatódni fog! Továbbra is arra törekszem, hogy nagyszabású gálákat rendezzek! Nehezebb lesz, annyi biztos. De ahogy Félix is mondta, valaminek a vége, egy új dolog kezdetét jelenti. Én bízom benne, hogy egy idő után feltöltődve újra fogja kezdeni. De ha véletlenül nem, akkor is jó lenne, ha legalább még egyszer eljönne a szentesi rendezvényre. Elsősorban azért, hogy meg tudjuk köszönni az elmúlt 5 évben nyújtott segítségét!


<<< Vissza