<<< Vissza

Focisuli a szentesi labdarúgásért

2006. szeptember 29.

 
Közismert, hogy Szentes minőségi labdarúgása egyik percről a másikra kártyavárként omlott össze. A Kurca partján pislákol az említett sportág, a szentesi Kinizsi megye II. osztályban szerepelve képviseli városunk labdarúgó csoportját. Több olyan régi illetve ma is aktív focista van, aki megpróbálja újra lángra lobbantani városunk labdarúgó sportját. Ennek egyik bizonyítéka a Junior foci suli szeptember 7-én megkezdődött. Egyik vezetőjével, Némethy Lászlóval beszélgettem. Bevezetőjében bemutatta a megalakult Junior Kft. másik két tagját, Szerencsi Istvánt és Koncz Zsoltot.

- Azzal a céllal alakultunk, hogy a fociért megpróbáljunk tenni, legalább is arra a szintre hozni amit a város elbír, ez a városi vezetésen, valamint tárgyalásokon múlik. Jó ütemben haladnak a dolgok. Elindítunk egy focisulit Junior néven. Öt-hat évestől 14 éves korig. Az első évben nem tudjuk őket versenyeztetni bajnokságban, csak helyi illetve vidéki tornákon szerepelnénk addig, míg a korosztályok ki nem alakulnak. Az idő múlásával szeretnénk kilépni a megyei illetve a területi versenyen való megmérettetésből, a szentesi foci utánpótlásával, régiós bajnokságba (Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Szolnok megye) további terv országos bajnokságon való fellépés. Azt is tudni kell, hogy tagdíjrendszerrel fog működni, hallottuk Némethy Lászlótól. Magánegyesületet másként nem lehet finanszírozni. Továbbá biztosítani fogunk a gyermekeknek minden olyan lehetőséget, hogy elkezdhessék a focit. A szülők terheit nem szeretnénk növelni. Egy magyar sportszergyártó céggel kötöttünk szerződést, amely a magyar labdarúgó utánpótlás 75 százalékát öltözteti. Nem leszünk ráutalva más egyesületekre a városban. Mi megcsináltatjuk magunknak a kapukat is mindenféle méretben, amit az UEFA előír.

- Próbálnak-e a többi utánpótlás egyesülettel együttműködni?


- Mi megkerestük az egyiküket, tárgyaltunk kétszer. Jelen pillanatban nem arra haladnak a tárgyalások, hogy együtt tudjunk működni. Mi, amit tudunk, a gyerekeknek megadunk. Hosszútávra tervezünk. Nem az a cél, hogy NB I-es csapatot csináljunk Szentesen, vagy pedig NB I-es játékosokat képezzünk ki. Ha van kiugróan tehetséges játékosunk az ismeretségeink kapcsán összehozzuk menedzserrel, próbajátékot szervezünk számára. Abszolút globális dologban gondolkodunk.

- Ön edzősködik, segédedzősködik. Hogy lehet ezt idővel győzni?


- A focisulit főállásban csinálom. Ugyanakkor a futsal ifi csapatát is én edzem. Sőt, megkért Makra Zoltán elnök valamint Koncz Zsolt, hogy a felnőtt futsal csapatnál vállaljak segédedzői szerepet.

- Mikor lesz elégedett? Mikor gondolja azt, hogy volt értelme mindennek?


- Rövid időn belül látszani fog. Mi szeretnénk bevonni a környező falvakból a focizni szándékozó gyerekeket is. Akkor leszek elégedett, hogyha látni fogom, a srácok jól érzik magukat, s a szülőkön is azt látom, jó helyre hozták a gyerekeiket. Innentől kezdve én úgy gondolom, elértük azt amit akartunk.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza