<<< Vissza

Bemutatkoztak, aztán játszottak

2006. szeptember 29.

 
A szentesi női csapat részt vesz a LEN kupában is. Fotó: Vidovics

Az elmúlt pénteken a Páterház Étteremben mutatták be a támogatóknak és a sajtó képviselőinek a Leg-rand-Szentes férfi, valamint a Hungerit-TOP-COP-Security Szentesi VK női első osztályú vízilabda csapatait, játékosait.

A férfiaknál három meghatározó játékos távozott, őket elsősorban a fiataloknak kell majd pótolniuk A kerethez csatlakozott Bara-nyi Zoltán és Alexander Acsimov, aki Becsejről érkezett. Berki András vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a 7-10. hely valamelyikét tűzték ki célul az idény végére, de reálisan nézve inkább a 9-10. helyre "érhet oda" a csapat.

A hölgyeknél - Kocsis István vezetőedző szerint - nagy volt a játékos mozgás a holt idényben, egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy melyik csapat, mennyit erősödött a nyáron. Az biztos, hogy a Domino megtartotta értékes vízilabdázóit, sőt még erősíteni is tudott, egyértelmű esélyesei a bajnoki címnek. A dobogó másik két fokáért viszont komoly harc várható a Dunaújváros, az OSC és a Szentes között. A Hungerit-TOP-COP számára a cél egyértelmű: dobogóra kell kerülni. Ebben lehet a csapat segítségére Hegedűs Renáta, aki a BVSC-ből, Bódi Anett, aki Dunaújvárosból érkezett. Az ukrán válogatott centere , átlövője Anastasia Katova is Szentesen játszik ebben az idényben.

A Hungerit-TOP-COP már szerdán megkezdte a bajnoki küzdelmeket, a BVSC ellen kötelező volt a győzelem. Szombaton és vasárnap két mérkőzés következik, a Magyar Kupában a Dunaújvárossal meccselnek a hölgyek, oda-visszavágós alapon dől majd el a továbbjutás. A változatosság kedvéért jövő szerdán ismét a főiskolások ellen száll medencébe a Szentes, ezúttal bajnoki mérkőzésen dől el, ki pillanatnyilag a jobb. Örömteli hír a női csapat háza tájáról, hogy a gárda január 10 és 12 között részt vesz a LEN-kupa küzdelmeiben - köszönhetően a támogatóknak.

Pellei Csaba, a Vízisport Klub szakágvezetője bejelentette, hogy az utánpótlás korosztály szakmai munkájáért dr. Tóth Gyula felel majd a jövőben.

Ami a férficsapat szereplését illeti, Horváth Tamásék Magyar Kupa csapatmérkőzéseken vettek részt egy héttel ezelőtt Pécsen. Berki András meglepődve vette észre a sportnapilapban, hogy az eredeti sorsolást megváltoztatták a rendezők. Ez azt jelentette, hogy vasárnap nem a Békéscsabával mérkőzött a Legrand, hanem a Vasassal. A probléma csak annyi volt ezzel kapcsolatban, hogy - a bajnoki mérkőzésre hazaengedett fiatalok hiányában - mindössze kilenc jegyzőkönyvbe írt játékossal kellett felvenni a küzdelmet, az egyébként is erős Vasas ellen. Így történhetett, hogy Horváth Tamásnak mezőnyben kellett tevékenykednie, ahelyett, hogy a kapuban védett volna. A három mérkőzést gyakorló jelleggel játszotta a Legrand, melyen a Békéscsaba legyőzése nem okozott gondot, a Vasas ellen kalkulálható volt a vereség, a Péccsel pedig illett volna szoros derbit játszani. Hogy ez nem így sikerült, abban komoly szerepük van a játékvezetőknek: Vígh és Józsa kiállítása - rendkívül szokatlan módon - 4-4 percet ért a hazaiaknak emberelőnyben, sőt akadt olyan két perc, amikor kettős emberhátrányban játszott a Legrand. A kupabúcsú után a bajnokságra készül tovább a Szentes. A felkészülés utolsó állomása október 13-14-e lesz, ekkor egy ötcsapatos tornát rendeznek a ligeti uszodában. A tornán a BVSC, az OSC, a Szolnok és a Kassa gárdái lesznek a mieink ellenfelei.

H.V.


<<< Vissza