<<< Vissza

Pályakezdő diplomásokat köszöntöttek

2006. szeptember 29.

 
Nagy Nikolett

Szeptember 25-én délután a városháza konferencia termében gyűltek össze a pályakezdő diplomás közalkalmazottak és köztisztviselők a polgármester meghívására. Az összejövetel célja többek között az, hogy a város vezetői köszöntsék a 17 frissen végzett értelmiségit és megismerjék egymást a diplomás fiatalok.

Szirbik Imre örömmel vette, hogy vannak urak is, mert időnként úgy érzi, a férfiaknak kell küzdeniük az egyenjogúságért. Elmondta, hogy valószínűleg mindenki úgy lépett ki a maga képzőintézményéből, hogy megváltja a világot. Aztán a világmegváltási kedv általában alábbhagy, majd jönnek az új impulzusok, hogy mégiscsak érdemes ezen a világon változtatni. Winston Churchill-től idézett: "Az öreg forradalmárnál csak egy nevetségesebb van: az ifjú konzervatív." Azt kívánta, hogy mindenki legyen a maga területén az ifjú forradalmár.

- Ez nem a legkönnyebb világ - tette hozzá -, hisz beteget gyógyítani, rászorult emberen segíteni, gyereket nevelni, ügyeket intézni sziszifuszi munka. Egy szisztematikus építkező munka ez, napról napra végiggörcsölt, izzadságos, kevésbé látványos tevékenység, melynek végén ott van egy pillanat, amikor az ember azt mondja: mégis érdemes volt. Amikor észreveszi a szenvedő ember mosolyát, a gyerek nyíló értelmét.

Azt kívánta, hogy ha a jelenlévők majd egyszer visszatekintenek, azt gondolják, hogy a világ általuk is ment előrébb egy kicsit.

Rendhagyó volt az összejövetel, hiszen két pedagógust is köszöntöttek, akik pályájukon negyed évszázadot eltöltöttek. Jubileumi jutalomban részesült Juhász Eszter és Varga Sándorné iskolaigazgató. Puskásné Halál Ágnest a gondozási központ igazgatójának nevezte ki a képviselő-testület, őt ebből az alkalomból köszöntötték.

Szűcs Lajos alpolgármester és Oltyán Lajos, a művelődési és oktatási bizottság elnöke is gratulált a pályakezdőknek és néhány kedves szóval biztatták őket a helytállásra. Szűcs Lajos szerint a 25 éves jubileumukat ünneplők példát adhatnak a fiataloknak. Oltyán Lajos egy Eötvös-idézettel köszöntötte a fiatalokat, amit annak idején az ő osztályfőnöke tett a ballagók tarisznyájába. "Aki a nemzetét igazán szereti, az műveltség dolgában alkuba nem bocsátkozik, vagy annak alacsonyabb fokával meg nem alkuszik."

A meghívottak mutatkoztak be ezután. Mindenki elmondta, hogy hol és milyen szakon végzett és hol sikerült elhelyezkednie.

Nagy Nikolett boldog, hogy szülővárosában tudott elhelyezkedni. Idén végzett Szegeden gyógytornászként. Pályaválasztásáról elmesélte, hogy évek óta táncolt, de nem akart tánctanár lenni. Nem szeretett volna elmenni Szentesről, és úgy gondolta, a városban tánctanárként nem tudna érvényesülni. A mozgás mindig érdekelte, gyerekeket és felnőtteket tanított táncolni. Amikor a felvételi tájékoztatót lapozgatta, olyan szakot keresett, ami ehhez hasonlít. Rátalált a gyógytornász szakra. Felvették, és a főiskolán úgy érezte, megtalálta a helyét. Júliustól a szentesi kórházban dolgozik, a mozgásszervi rehabilitációs osztályon és a belgyógyászaton. Nagyon szereti a munkáját, jó a közösség, csapatmunkában dolgoznak.

Pályakezdők: Mucsi Márta (Petőfi isk., tanító), Balogh Péter (Petőfi isk., tanító), Mészáros Zsanett Vanda (Deák isk., tanító), Komjáti Beáta (Rigó Alajos, tanító), Szabados Anikó (Zsoldos középisk., német nyelvszakos), Nyerges Ágnes (Zsoldos kö-zépisk., angol nyelvszakos), Csernus-Turza Hajnalka (Zsoldos középisk., matematika szakos), Faragó Aranka (Dr. Bugyi kórház, gyógytornász), Nagy Nikolett (Dr. Bugyi kórház, gyógytornász), dr. Marosfői László (Dr. Bugyi kórház, szakorvos-jelölt), dr. Máthé-Magyar Csaba (Dr. Bugyi kórház, szakorvos-jelölt), dr. Máthé-Magyar Dalma (Dr. Bugyi kórház, szakorvos-jelölt), Szolnoki Szilvia (ÁNTSZ, közegészségügyi, járványügyi felügyelői szak), Ádor Ella (pm. hivatal, közgazdász), dr. Bölcskei-Molnár Katalin (pm. hivatal, jogász), Gilicze Márta (pm. hivatal, pedagógia szak), Szente István (pm. hivatal, műszaki menedzser).

Majzik Andrea


<<< Vissza