<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. augusztus 18.

 
Zöldséges aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertéscomb, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma , 40 dkg sárgahüvelyű zöldbab, 20 dkg gomba, 1 kaliforniai paprika, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor friss bazsalikom, őrölt bors, őrölt kömény, 4 ek. olaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tk. édes pirospaprika, só ízlés szerint.

Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a répát és a gombát felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. A finomra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a köménymagot és fedő alatt többször megkeverve gélig megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és a sárgarépát. Amikor majdnem megpuhult hozzárakjuk a gombát, a kaliforniai paprikát, és a legvégén a finomra vágott fűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk tálalás előtt.

Túrókrém


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg friss szeder (vagy tetszőleges gyümölcs) 25 dkg félzsíros tehéntúró, 1,5 dl tejszínhab, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kristálycukor, 2 ek. méz.

Elkészítése:
Egy nagyobb tálban keverjük el a félzsíros tehéntúrót a vaníliás- és a kristálycukorral, majd könnyedén vegyítsük össze a tejszínhabbal. Rétegezzük kis tálkákba vagy poharakba a túrókrémet és a gyümölcsöt, de előtte a szedret csöpögtessük le mézzel. Hűtve tálaljuk és friss szederszemekkel díszítjük ezt a finom gyümölcsös desszertet.

Jó étvágyat!


<<< Vissza