<<< Vissza

Útszélen kóborolt egy gyermek

2006. augusztus 18.

 
Kedden reggel, a Fábián-sebestyéni úton egy három év körüli gyermeket láttak egyedül kóborolni az arra közlekedők, míg végül egyikük behozta a kicsit a szentesi rendőrkapitányságra. A nyomozók nagy erőkkel, valamint a családsegítő központ és a védőnői szolgálat segítségével kezdték keresni a hozzátartozókat. Másfél órával később a rendőrök a fábiáni úton, az egyik szolgálati lakásban megtalálták a kicsi gondviselőjét, aki bár állítása szerint kereste, de nem találta a gyereket, és arra sem gondolt, hogy ezt esetleg be kellene jelentenie a kapitányságon. A rendőrök végül átadták neki a gyermeket, azt pedig vizsgálják, hogy a gondviselőt terheli-e valamilyen felelősség a kis kalandor sétájáért.

Az elmúlt szombatra virradóra, a Pusztai László Sportteleppel szemközti zöld területen három gömbakácot törtek ketté ismeretlenek, a kár 23 ezer forint. Bár ebben az időpontban rendezvény volt a közelben, de ez a rendőrséghez nem volt bejelentve, és rendőri biztosítást sem kértek a szervezők. Fábiánsebestyénben az elmúlt hétvégén szintén volt három napos program, ezen jelen voltak a szentesi rendőrök is, szerencsére rendzavarás nem történt ez idő alatt.

Mint ahogy arról lapunkban beszámoltunk, elloptak a városközpontból egy Toyota Yaris típusú személygépkocsit. Nos, az autó a fővárosban került elő, köszönhetően a Zsaru-CAR és a X. kerületi rendőröknek. A gépjármű néhány napon belül visszakerül tulajdonosához.

Két kerékpárt találtak a nyomozók egy gyermekkorú biciklitolvaj lakóhelyén, amelyeket a Farkas Antal utcából és a Sopron sorról tolt haza. Az egyik egy kék színű, összteleszkópos, LOFTY MTB, a másik egy piros színű STORM VERLES, szintén összteleszkópos MTB. Tulajdonosaik a kerékpárokat az igazolólapok felmutatása ellenében átvehetik a rendőrkapitányságon.

A külső-dónáti területen, egy bekerítetlen tanya közelében nagy mennyiségű, különböző fajtájú hulladékot (pala, televízió stb.) rakott le ismeretlen személy. Mivel ez a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének minősül, ezért a rendőrség eljárást indított ellene.

Egy gyermek és egy fiatalkorú ellen is vizsgálat indult, ők a Tesco-ból próbáltak különböző értékcikkeket ellopni úgy, hogy a tárgyakon lévő ú.n. lágy etikettet( fémszálat) leszedték az áruról. Ennek ellenére az áruház lopásjelzője riasztott, így a tolvajok lebuktak. Mivel a fémszál eltávolítása minősítő körülményt jelent, ezért a fiatalok ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indul eljárás.

Az augusztus 20-i rendezvényeken fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani, sőt a szentesi rendőrök ott lesznek a környező településeken is, ezen kívül a szegedi kajak-kenu világbajnokságon is erősítik majd a rendezőséget városunk egyenruhásai.

H.V.


<<< Vissza