<<< Vissza

Rézfúvósok, musicalsztárok

2006. augusztus 18.

 
Szinetár Dóra is az ünnep sztárjai között.

A Szent István Napok három napos program-kavalkádjának rendezéséből a Szentesi Művelődési Központ az ünnepnapon, augusztus 20-án veszi ki a részét.

Szervezésükben a "Kurcán innen", vagyis az ifjúsági park szabadtéri színpadán vasárnap este fél hét tájban harsonások nyitják az ünnepi műsort. A Fourtissimo egy négytagú családi zenekar, a családfő a kecskeméti zeneiskola igazgatója. A világviszonylatban is különlegesnek számító rézfúvós kvartett tánccal is szórakoztatja a publikumot.

Az ezt követő műsorszám 19 órától már igazán megadja az ünnepi hangulatot: a Gödöllői Fiatal Művészek előadásában A korona alatt című Szent István-emlékműsorban olyan híres dalok csendülnek fel, mint például a Te kit választanál, az Oly távol vagy tőlem (István, a király) vagy a Ringasd el magad (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról). A társulat vezetője Horváth Zoltán, aki maga is fellép a zenés játékban, tulajdonképpen hazajön Szentesre, hiszen városunkból származik.

A programban este 8 órakor az új kenyér lép elő főszereplővé. A hagyományok szerint az egyházak képviselői megáldják, megszentelik a kenyeret, mellyel Szirbik Imre polgármester körbekínálja az embereket.

Az ünnep fényét ezután a musical ünnepelt sztárjai emelik, a műfaj hazai első vonalbeli előadói érkeznek a színpadra. Szinetár Dóra és férje, Bereczki Zoltán, valamint Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté másfél órás műsorába biztosan sok musicalszerepük belefér. A produkcióban csak a zenét "hozzák", az énekhang élőben szól majd.

Tíz órakor ismét ezrek csodálhatják az ünnepi tűzijátékot, a tizenöt perces parádé a szervezők ígérete szerint tartalmaz újdonságnak számító elemeket is.

Az este az IH parkszínpadán a dallamos slágerzenét játszó Club 54 együttes dalaival, benne az izgalmas szépségű énekes-színésznő Gallusz Nikivel zárul.

Még egy ajánlat a "Kurcán túlról": 20-án délután 5 órától Hevesi Imre és a ZűrZavar zenekar színvonalas, interaktív műsorára csábítják a nézőket a művelődési központ munkatársai.

D. J.


<<< Vissza