<<< Vissza

Időseket csaptak be

2006. augusztus 11.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytat vizsgálatot ismeretlen személy ellen a szentesi rendőrkapitányság az augusztus elsején történt uszodai klórgáz-megbetegedések ügyében. A rendőrség munkatársai szakértők bevonásával dolgoznak az ügyön.

Egy négy fős társaság járja a várost már néhány napja, és főleg idős embereknek ajánlanak fel - házalási módszerrel - külső ereszcsatorna javítási, cserélési lehetőséget rendkívül alacsony összegért. A munkálatok elvégzése után azonban a megállapodott összeg több tízszeresét, 250-300 ezer forintot követelnek a háztulajdonosoktól, nem egy esetben fenyegetéssel hajtva be a pénzt. Több ilyen ügyben folyik a vizsgálat a csapat tagjai ellen csalás és önbíráskodás miatt. Érdemes tehát olyan mesteremberekkel dolgoztatni, akik leinformálhatóak, és lehetőleg helybéliek.

Augusztus harmadikán indult eljárás egy szentesi fiatal felnőtt ellen, akinél az albérletben hat tő vadkendert foglaltak le állampolgári bejelentés alapján a nyomozók. A férfi ellen kábítószerrel való visszaélés miatt folyik a nyomozás.

Két ismeretlen személy a kiséri városrészben, augusztus 4-én a délutáni órákban, villanyóra-leolvasónak adta ki magát, így jutottak be az egyik ingatlanba. A ház tulajdonosának figyelmét elterelve, egy szem előtt, a fotelben hagyott pénztárcát vittek magukkal, amiben 70 ezer forint volt.
Az egyik helyi panzióban töltött hat napot egy férfi, majd a napi bőséges étel és ital fogyasztása után a hatodik nap végén, az elmúlt szombaton fizetés nélkül távozott, mintegy 50 ezer forintos kifizetetlen számlát hagyva maga után. Ellene csalás miatt indult nyomozás.

Keresik Juditot

Augusztus hetedikére virradóra a Kunszentmártoni út melletti napraforgóföldön elhelyezett öntözőberendezést tették tönkre ismeretlenek. A tolvajok 600 méter lineárkábelt vittek magukkal, mintegy hárommillió forint értékben.

Keddre virradóra egy Toyota Yarist loptak el az autótolvajok a Kossuth utcáról, a jármű értéke 3 millió forint. A gépkocsi riasztóval nem, csak immobiliserrel volt felszerelve, ám ez sem jelentett akadály a bűnözőknek.

Lapunk is beszámolt arról, hogy július 22-én eltűnt szentesi otthonából a 26 esztendős Koncz Judit, akit azóta is keresnek a nyomozók. A rendőrség tovább folytatja a vizsgálatot az ügyben. Egyelőre az sem bizonyosodott be, hogy a házat őrző kutya mérgezés miatt döglött volna meg, az elpusztult ebet szakértők vizsgálják Debrecenben.

H.V.


<<< Vissza