<<< Vissza

Tank-csap-da, Tank-csap-da!

2006. augusztus 11.

 
Bizony, megesett az a csúfság április végén, hogy jó néhány szentesi fiatal maradt le a Tankcsapda mindszenti koncertjéről. No, nem a buli maradt el, hanem egyszerűen elfogytak a jegyek! Márpedig, a Tankcsapda muzsikája alaptápláléka a rocker-lelkek-nek, így nem maradt más megoldás, mint meghívni a zenekart városunkba! A koncertre augusztus 18-án, pénteken este 22.40-kor kerül sor, az Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán.

A Tankcsapda szentesi (baráti) kapcsolataira számos alkalommal utaltam a régebbi írásaimban, ezért most a zenéjükre fókuszálnék.

Elöljáróban annyit, hogy a trió 1989-ben alakult Debrecenben. A népszerűségük azóta is töretlen, annál is inkább, mivel a törvényszerűen bekövetkező tagcseréket mindig zenei válságtól mentesen sikerült átvészelniük. A kezdeti stílusuk punk-rock volt, ami az idők során lendületes, intenzív, mondhatni: kortalan rock and rollá alakult, mégpedig olyan hatásfokkal, hogy másfajta muzsikában "utazó" hallgatókat is képes volt megnyerni magának. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a válogatás-lemezük - az eladott példányszámok alapján - tavaly platinává nemesült. Az idén pedig vadonatúj dalokkal jelentkeztek Lukács Laciék, "Mindenki vár valamit" címmel. Ez az anyag mentes mindennemű kompromisszumtól: zeneileg, és a szövegek tekintetében egyaránt kőkemény. Az albumról a "Nem kell semmi" gyakran szerepel a rádiók műsorán, de a "slágergyártásra" bármelyik nóta alkalmas lenne, hiszen nincs köztük "töltelék".

Az új CD-hez egy DVD is jár (soha rosszabb árukapcsolást), amelynek felvétele a Tankcsapda 2005. május 28-i, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán megrendezett koncertjén készült. Ez 13 vérbeli Tcs-nótát tartalmaz, újdonságok és extrák nélkül, de az ezt megelőző korszak legnagyobb számaival. (Bizonyára nem véletlen, hogy épp a Tankcsapda készíti legszorgalmasabban a modern kép- és hanghordozókat, a DVD-ket. A lényeg azonban az, hogy elkényeztetnek bennünket a fiúk!)

Egy szó, mint száz. Aki nem látta volna a Tankcsapdát valamelyik nyári fesztiválon, azért, ha pedig látta, azért nézze meg őket itt helyben, augusztus 18-án, hiszen ki tudja, mikor jönnek hozzánk legközelebb!

Kép és szöveg:
Olasz Sándor


<<< Vissza