<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. augusztus 4.

 
Almás csirke-aprólék leves

Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 40 dkg alma, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, csipetnyi cukor.

Elkészítés: Hideg, sós vízben feltesszük főni a csirkeaprólékot, hogy kb. 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt lehetőleg nem szétfövős almát. Mikor a hús és az alma is megpuhult, a lisztet simára keverjük a tejföllel, ezzel besűrítjük a levest és még egyszer felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk tálalás előtt.

Mediterrán csirkehúsos tészta


Hozzávalók 4 személyre:
2 egész csirkemellfilé, 35 dkg gomba, 35 dkg makaróni vagy más jó minőségű olasz tészta. Egy póréhagyma vagy 1 kisebb vöröshagyma, 2 dl tejszín, 3 ek. olaj, őrölt bors, mediterrán fűszerkeverék vagy bazsalikom, oregano, kakukkfű ízlés szerint, 1 cs. petrezselyemzöld, só.

Elkészítés: A felszeletelt hagymát olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk majd lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott csirkemellfilét, megszórjuk a fűszerekkel és annyi ideig pároljuk, hogy a csirkemell közepe már ne legyen nyers. Ekkor felöntjük a tejszínnel, felforraljuk és az előzetesen kifőzött tésztával összekeverjük. A tésztát ne hűtsük, mert így lesz képes a mártás ízét átvenni.

Görög saláta


Hozzávalók 4 személyre:
6 paradicsom, 1 kígyóuborka, 3 paprika, 1 lilahagyma, 15 dkg fetasajt, 3 ek. olívaolaj, oregano, citromlé, só, 10 dkg olívabogyó.

Elkészítés
: A megmosott paradicsomokat, paprikákat és az uborkát daraboljuk fel, a hagymát vágjuk karikára. A sajtot daraboljuk fel, és adjuk a zöldségekhez. Keverjük össze az olívaolajat citromlével, a sóval, az olajbogyókkal és egy csipetnyi oreganóval. Öntsük rá az öntetet a zöldségekre.

Jó étvágyat!


<<< Vissza