<<< Vissza

Sorozatbetörők

2006. augusztus 4.

 
Koncz Judit eltűnésével kapcsolatban közigazgatási eljárás keretében továbbra is folyik a vizsgálat. Mint hallottuk, nehéz ügy, nagyon kevés információ áll a rendőrség birtokában. Minden új dolog, ami előre viheti az ügyet, érdekli a zsarukat.

Előző számunkban már foglalkoztunk a két sorozatbetörővel. Szerdai kihallgatásuk után nem elégedtek meg az addig bizonyított cselekmények mennyiségével, úgy döntöttek, hogy rátesznek még egy lapáttal, és már a kihallgatást követő napon két alkalommal is betörtek a Hungerit Zrt. telepére. Amiben végül is a biztonsági szolgálatnak sikerült megakadályozni őket. Tudvalevő, hogy a Hungerit Zrt.-nél egy komoly, vagyonvédelmi feladatokat ellátó kamerarendszer működik, általuk a lopások elég sűrűn, szinte azonosítható módon bizonyíthatók. A fiúk próbáltak kibújni
a felelősségrevonás alól, egyikük a család lakóházában, az istálló padlásán bujkált, ott sikerült elfogni. A társtettesek közül az egyik a büntetés-végrehajtási intézet (neki már volt esete a rendőrséggel, felfüggesztettet kapott), a másik a rendőrség vendégszeretetét élvezi.

Sikerült a 2005. szilveszterében a rendőrállománynak munkát adó csapatot elfogni. Ezek a lakásbetörők, akik öt helyszínen is hengerzárbetörés módszerével loptak el értékeket, volt olyan lakás, ahol megközelítette az egymillió százezer forintot az okozott kár, máshol a félmilliót, volt, ahol csak a százezer forintot. Bizonyíthatóan további lakásbetörések is írhatók a számlájukra. Ügyük a pillanatnyi sikertelenség miatt akkor felfüggesztésre került, de ez év májusában egy újabb rendőri információ alapján sikerült az elkövetőket beazonosítani, minek következtében két férfi előzetes letartóztatásban van, egy hölgytársuk jelen pillanatban szabadlábon védekezik. Ez is jelenti azt, hogy a rendőrség nem felejti el a régebbi bűneseteket, időközben bármilyen adat, információ fölmerül, azonnal folyamatba teszik az eljárást.

Továbbra is dolgoznak a bádogos munkavállalók. Egy idős hölgynél az ereszcsatorna javításában állapodtak meg. Előbb 15 ezer forintról szólt az egyezség, majd amikor elkészült a munka, több százezer forintot követeltek, fizetés megtagadása esetén pedig súlyosabb bántalmazást is kilátásba helyeztek. Ellenük önbíráskodás bűntette miatt indított eljárást a rendőrség. A csapatról anynyit, hogy az elkövetők valószínűleg csanyteleki házalós vándorszolgáltatók.

Egy segédmotort loptak el a Mátyás király utcában, tulajdonosa lelakatolta ugyan a korláthoz, ez azonban nem tántorította el az elkövetőket, kiszerelték az első kereket és hátrahagyták. Úgy vitték el a segédmotort.


<<< Vissza