<<< Vissza

Az operaénekes és barátai

2006. augusztus 4.

 
Berkes János Hegyi Anikó és Kállay Bori társaságában. (Fotó: Vidovics)

Immár hagyomány, hogy minden nyáron, Anna-napkor hangversenyt szervez Berkes János operaénekes a Szent Anna katolikus templomban. Célja az, hogy öszszegyűjtsön annyi pénzt, amennyiből már felújítható lenne a templom orgonája.

A Magyar Állami Operaház magánénekese azt mondja, amíg művészkollégái eljönnek, mindent megtesz a siker érdekében.

S, most sem kellett csalódnunk, a művészbarátok most sem hagyták cserben városunk szülöttjét. Eljött Kállay Bori és Hegyi Anikó, aki egyenesen Bécsből érkezett a koncertre, itt volt Szüle Tamás és Gárdai Gábor operaénekesek. S, aki minden évben vállalja, hogy megszólaltatja az egyre fáradtabban szóló orgonát, Nagy János orgonaművész, karnagy volt.
Zenei imák hangoztak fel a templomban, hallhattuk Bach áriáját a Máté passióból, Gounod és Schubert Ave Maria-ját, Mozart és Mendelssohn egy-egy zenei imáját. Kodály Esti imáját már mindannyian énekelték, amit a közönség szűnni nem akaró tapssal köszönt meg.

Az orgonahangverseny ugyan hamar véget ért, a művészek még maradtak városunkban. A Megyeháza udvarán népszerű operettdalokkal szórakoztatták a résztvevőket, Berkes János és Kállay Bori ott is óriási sikert aratott.

Szentes szülöttje azt tervezi, jövőre újra eljön és elhozza barátait, akik ingyen vállalták a templomi fellépést. Eljöttek, mert János hívta őket. A művészek az egész esti műsort követően is az ő vacsoravendégei voltak, más ugyanis nem gondoskodott az ellátásukról.

(V)


<<< Vissza