<<< Vissza

Egy zenekar története
A szülők is szerették a Coctail-bulikat

2006. augusztus 4.

 
Bubori Tibor, Mészáros Gábor, Héjja Péter, Abebe Dániel, Vincze Attila, Imre Zsuzsa, Kókai Attila

A szentesi zenei életben hiányt betöltve alakult meg 1989-ben a Coctail zenekar, nevükkel is tükrözve stílusuk sokszínűségét. Az egykori alapító tagok: Kárpáti János (ének, gitár), Vígh Ferenc (basszusgitár), - és az azóta több változáson átment banda ma is két állandó tagja - Kókai Attila (dob), és Mészáros Gábor - Murphy (billentyű), utóbbi így emlékszik vissza a kezdetekre:

- Első bulijainkat az ifjúsági házban, és a néhai Strand diszkóban csináltuk. Itt értük el az első sikereket is. Szerettek ide járni a fiatalok, és a szülőknek is vonzóbbá tette az a tény a koncertjeinkben, hogy tudták jó helyre jönnek a gyerekeik, és a bulik rendszerint, nem hajnalig, hanem egyig tartottak.

1993 és '95 között aztán átmeneti szünet lépett fel a Coctail életében, ugyanis Mészáros Gábor St. Martin zenekarába kapott meghívást, és egy időre Budapestre költözött. Viszont '95-ben új tagokkal bővülve, és immáron Murphy Band néven, újra összeállt a csapat. Ekkor lépett be, apja nyomdokait követve, basszusgitárosként Vígh Arnold, és Kovács Zoltán is. Az évek során aztán mentek is el emberek, és csatlakoztak is a bandához: így Abebe Dani, Imre Zsuzsi, Varga Zoli, Baranyi Kati, Oláh Csaba, Bajusz Attila, vagy Süki Gyöngyi.

2003 óta van meg a jelenlegi felállás, amelyben Vida Angéla, Héjja Péter, Bubori Tibor, és Vincze Attila játszik még a két oszlopossá vált tag mellett.

- A különböző felállásokkal sok fesztiválon, versenyen játszottunk - meséli Murphy - legnagyobb sikerünk talán az volt, mikor 2001-ben a Hajógyári-szigeten megrendezésre került LGT Tehetségkutató Fesztiválon több mint 100 zenekar közöl a legjobb tíz között végeztünk. Fennállásunk óta készült számos saját dalunk és feldolgozásunk is. A fesztiválon is egy szép lírai saját számmal és egy LGT átdolgozással indultunk.

A zenekar már a kezdetektől olyan helyeket célzott meg, ahol az igényes szórakoztató élő zenét kedvelik. Ők a Kurca Parti Coctail Party midenkori védnökei is, élükön Mészáros Gáborral. Több stílus is közel áll hozzájuk, egy időben, amikor Bebe is a tagok közé tartozott, előnyben részesítették a funky-t, ami akkoriban nagyon új volt az országban is, de a jazz zenét is nagyon kedvelik a fiúk.

- A közeljövő tervei közé tartozik a műsorunk bővítése . Szeretnénk több külföldi dalt is játszani, és az énekesünk Héjja Peti segítségével nagyon sok kedvencünket elő tudjuk adni. Többek közt ide tartozik: Dire Straits, Queen, Cool and the Gang, Earth, wind and fire, stb. Gyakran utazgatunk, sok helyre kapunk meghívást, még talán itthon zenélünk a legkevesebbet. Pesten is sok rendezvényen és helyen színpadra lépünk, játszunk az Európa hajón, a Károlyi villában, vagy a Stefánia Palotában is.

A csapat jelenleg boldog eseménynek örülhet, ugyanis Vida Angéla énekesnő anyai örömök előtt áll.

- Egyre bővülnek a zenekar tagjainak családjai - nyilatkozta Mészáros Gábor. Érkezik az utánpótlás, és mi ennek nagyon örülünk!

Mészáros Mariann


<<< Vissza