<<< Vissza

Bokszgála és Európa-bajnokság

2006. július 21.

 
Idén is lesz bokszgála a Dr. Papp László Sportcsarnokban. Az eredményes sportember, Bertók Róbert nevéhez fűződő rendezvényt a tavalyihoz képest egy hónappal korábban, várhatóan szeptemberben 16-án láthatjuk.

Az időpont a sporteseményt közvetítő TV 2 kérése volt, talán a nézettség miatt. Ismert sportolók nevei jártak köztudatban, úgy volt, hogy talán a "Csonttörő" is eljön egy visszatérő mérkőzésre, ennél azonban lényegesen jobb hír az, immár végleges, hogy Kovács "Vipera" Attila - aki Szentesen Európa bajnoki címet nyert, azóta világbajnoki címét is megszerezte - szorítóba lép a sportcsarnokban.

Mint megtudtuk, azért is döntött így a TV 2 és a Félix Promotion, mert a tavalyi szentesi gála az év legsikeresebb gálája volt Magyarországon. Már a nézettség és a jó szervezés miatt is. Telt ház volt, helyi siker. Egyébként Kovács Vipera nézettsége megdöntött minden hazai rekordot.

Olyan bokszolók is jönnek Szentesre, akik éppen feljövőben vannak, később híresek lehetnek, van erre példa. Bertók Robi Mészárost majd Popovics Tamást említi, utóbbi Erdei Zsolt legutóbbi ellenfelével lép majd szorítóba. Erdeinek sikerült először kiütni. A helybéliek közül is lesznek majd, akik bokszolnak, közülük Szilasi Szalma Adriánnak már biztos a "helye".

És hát az Európa-bajnokság! Csupáncsak az időrendi sorrend tolta hátrább e sorok között a világeseményt. Bertók Róbert arról is beszámolt lapunknak, hogy a héten az ISKA Szövetség magyar képviselőjével aláírták a szerződést a kick-box Eb szentesi rendezéséről. Mint mondja, innentől nincs visszaút, ha visszalép, négy napon belül 10 ezer eurót kell kifizetnie a szervezetnek. Természetesen nemcsak emiatt, április elején megrendezik a nagyszerű sporteseményt Szentesen.

(lovas)


<<< Vissza