<<< Vissza

Szentesi center a KSI-nél

2006. július 21.

 
Tizenhat évesen már a felnőttek között is bemutatkozhatott, tagja volt a két évvel ezelőtt Komjádi-kupát nyert szentesi csapatnak, tavaly pedig ugyanebben a küzdelemsorozatban ezüstérmet szerzett. Vad Lajostól meghívót kapott a juniorválogatott bővített keretébe, idén nyáron pedig Szentesről a fővárosba költözik. Hegedűs István, a Szentesi Vízisport Klub még mindig csak tizennyolc esztendős centere lehetőséget kapott az élettől, hogy vízilabdázó váljék belőle, ezért fogadta el a KSI invitálását. Hogy tudott-e élni ezzel a lehetőséggel, az egy esztendő múlva kiderül.

- Ahhoz, hogy valaki ilyen fiatalon már a felnőttek között is bemutatkozhasson, valamit korábban le kellett tennie az asztalra. Hogyan kezdődött játékos-pályafutásod?


- A Klauzál Gábor Általános Iskola úszástagozatos osztályába jártam, ahol Sóti Richárd vezette az úszóedzéseket. Később Benedek Tibornál kezdtem vízilabdázni az előkészítő csoportban, majd Kocsis István, Pengő László, Kádár József és Dr. Tóth Gyula lettek a mestereim a különböző korosztályos csapatoknál. 2001-ben Kádár József irányításával megnyertük az országos Sulipóló bajnokságot, ami azért volt emlékezetes, mert a döntőt a budapesti Európa-bajnokság helyszínén, előmérkőzésként játszhattuk le, ami óriási élményt jelentett mindannyiunknak. Két évvel ezelőtt Vidumanszky László, a Szentes akkori felnőtt csapatának az edzője, jelenlegi szlovák szövetségi kapitány vitt a nagyok közé, és adott játéklehetőséget többek között a Szolnok és a Galatasaray ellen egy nemzetközi tornán. Ezt követően a Magyar Kupában az Eger ellen is medencébe szállhattam, majd Berki András, a jelenlegi vezetőedző sem feledkezett meg rólam, és bár csak néhány perc játéklehetőség adatott meg, így is nagy élmény volt az OB I-ben mérkőzésen szerepelni.

- Úgy tűnik Szentesen néhány év múlva biztos csapattag lehettél volna, ám mégis elfogadtad a KSI hívását. Miért döntöttél úgy, hogy utolsó éves ifjúsági korú játékosként a fővárosba költözz?


- Idén tavasszal Vad Lajos, a juniorválogatott edzője három szentesi fiatalt, Jaksa Márkot, Sipos Viktort és engem hívott meg a bővített válogatott keret edzéseire. Itt került szóba a KSI-játékosok között, hogy a csapatuk kiöregedő centerének helyére kellene egy új arc, és mi lenne ha... A felvetésből végül konkrétum lett, így kerültem a KSI-hez. Megköszönve korábbi edzőim munkáját, elsősorban Kádár Józsefét és dr. Tóth Gyuláét, akiktől a legtöbbet tanultam, azért veszem Budapest felé az irányt, mert úgy érzem jobban szem előtt lehetek, mintha itthon maradok. A fővárosi csapatok utánpótlásuk nagy részét, főleg a hozzám hasonló korosztályból, a KSI-ből merítik. Játéklehetőségem is lesz, hiszen a KSI gárdája az ifjúsági bajnokság mellett az OB I/B- ben is szerepel, ezen kívül azokon az edzőmérkőzéseken is ki lehet tűnni, melyeket az első osztályú klubokkal játszik a csapatom. Úgy érzem tehát, hogy mindenképpen hasznos lesz, ha a fővárosba kerülök.

- Mint amatőr játékos.

- Így van, hiszen semmiféle szerződéskötés nem történt, nem fizetett játékosa leszek a csapatnak, mindössze arról van szó, hogy az utolsó ifjúsági évemet a KSI-nél töltöm.

H. V.


<<< Vissza