<<< Vissza

Maratoni horgászat

2006. július 21.

 
Halász-Szabó Imre az elmúlt hétvégét a Velencei-tónál töltötte. A fiatalember azonban nem nyaralni, hanem horgászni utazott Fejér-megyébe, méghozzá a Csongrád-megyei horgászválogatott tagjaként. A csapat végül a nyolcadik helyen fejezte be a kétnapos viadalt, ami a mezőny erősségét tekintve dicséretes teljesítmény. A szentesi horgász július végén, hazai vizeken, a Kurcán vesz részt legközelebb versenyen, ekkor a 27 órás maratoni csapatversenyt rendezik városunkban.

- Hogyan zajlott a verseny a Velencei-tónál?


- Kétfordulós, országos csapatbajnokságot rendeztek a tó evezőspályáján az elmúlt szombaton és vasárnap. Pénteken már edzettünk, felmértük a vizet, hogy pontosan milyen halra, és milyen csalival horgásszunk. Másnap aztán már élesben ment a horgászat. Mindkét napon 3-3 órán keresztül tartott a verseny, szombaton délután, vasárnap délelőtt ültünk a botok mögé. A helyezéseket a fogott hal összsúlya alapján állapította meg a versenybizottság, majd a két nap eredményét összesítve alakult ki a végső sorrend. Ami az időjárást illeti, változatos két napot fogtunk ki, hiszen esőben kezdtünk, napsütésben folytattuk, vasárnap pedig viharos szélben horgásztunk.

- Hány bottal, milyen etetőanyaggal és csalival dolgoztak?

- Egyszerre egy bottal lehetett horgászni, de készenlétben állt öt, hat másik bot is. Úszóztunk, etetőanyagnak Maros-Mixet használtunk, a horogra friss szúnyoglárvát, esetleg csontkukacot tűztünk. A második napon, amikor a pontyokra helyeztük inkább a hangsúlyt, az etetőanyagba kukoricát és csontit is kevertünk. A keszegeknek és a pontyoknak inkább a szúnyoglárva jött be.

- Milyen eredménnyel végeztek a második forduló után?


- Összesítésben a nyolcadik helyen végeztünk 105 ponttal, egyéniben a huszonötödik lettem. Azért vagyok elégedett mindkét eredménnyel, mert roppant erős mezőnyben értük, értem el ilyen helyezést. Valamennyi megye csapata, Pest megyének több csapata, magyar bajnokok, világ- és Európa-bajnok horgászok vettek részt ezen a bajnokságon, ezért mondom azt, hogy amit elértünk, az nem rossz eredmény. A legjobbnak egyébként a Szolnok megyeiek bizonyultak. Jómagam az első napon nyolc kiló húsz dekagrammot, másnap hat kiló halat fogtam.

- Legközelebb hol "riogatja" majd a halakat?


- Július végén Szentesen lesz a 27 órás maratoni meghívásos csapatverseny, ezen két társammal, Ballos Lászlóval és Lengyel Istvánnal veszünk részt egy csapatban, hazai környezetben illő lenne szépen szerepelnünk.

H.V.


<<< Vissza