<<< Vissza

A tizenötödik Coctail után...

2006. július 21.

 
Tizenöt év telt el azóta, hogy az ifjúsági házban nagysikerű zenés esteket tartó fiatal Coctail zenekar, élén Mészáros Gáborral, azaz Murphy-vel, elhatározta, hogy nyáron szabadtérre viszi a bulikat. 1992-ben hatalmas sikerrel, és több ezres tömeggel zajlott le, és tette le hagyománnyá válásának alapkövét az első Kurca Parti Coctail Party.

Az évek során aztán egyre nőtt a programok iránti igény, így mára három napossá, és igazi nagyméretű kulturális és turisztikailag is vonzó eseménnyé nőtte ki magát a rendezvény, amire méltán lehet büszke a város.

Valamint folytatódott a tavaly elkezdett sorozat: a Coctail Partyval karöltve, Lovag Sebők T. János vezetésével megrendezésre került a II. Zenthus János Középkori Haditorna Fesztivál. Így a Pusztai László Sporttelep július 14-16-ig újra igazi középkori hangulatú sátortáborrá változott, és a lovagi tornára öt városból (Visegrád, Debrecen, Ebes, Zenta és Szentes), mintegy 180 korhű ruhát viselő lovag és udvarhölgy érkezett, hogy egy kis időutazásra invitálja a nézőket. A kilátogatók tanúi lehettek egy látványos kosztümös felvonulásnak, tökéletesen kivitelezett párbajoknak, csatajeleneteknek, középkori táncbemutatóknak. Szombat este mindezt még egy fáklya- és gyertyafényes kiadós lovagi lakoma mellett is átélhették az emberek, és itt aztán nem kellett senkinek a késsel vagy a villával bajlódnia...

A régmúlt idők hangulatát idézték még a korabeli zenét játszó együttesek: a Debrecenből érkező Holló Ének Hungarika vagy az erdélyi Igricek zenekar.
A szegedi zászlódobálók nem mindennapi előadása pedig mindenkit lenyűgözött.

A Coctail Partyn ismét lehetőséget kapott számos helyi zenekar, köztük a Seress Formáció, a Fuvi Band, az Inoda, a Copf Boys, a Jusst, vagy a Flug nevű budapesti zenekar, akik egy tehetségkutató versenyen nyerték el a fellépés jogát. Több zenei irányzat képviseltette magát, valóban egy zenei "stíluskoktél" felhozatal szórakoztatta a közönséget. Volt hastáncbemutató, e-gészségsátor, kilátogatott a Zöldág néptánc együttes, és persze nem maradtak el a családi- és gyerekprogramok sem. Szombaton igazán különleges Robin Hood feldolgozást tekinthettek meg azok, akik végignézték a Grimm-busz színház előadását, vasárnap reggel színvonalas western-, csikós- és díjlovasbemutatókat láthattak az emberek, bár kissé "méltatlan" volt a nézőszám. De volt vidámpark, kirakódó vásár, szóval a gyerekekkel érkezőknek fel volt adva a lecke. Valamilyen okból azonban a napközbeni programok iránt csekélyebb volt az érdeklődés. Pedig nem lehetett panasz az időjárásra sem, ideális volt. Valamiért Szentesen mégis nehéz kimozdítani az embereket.

Az idei évben is voltak sztárvendégek, és a nagyobb koncerteken azért jóval többen tiszteletüket tették: Auth Csilla, na és Gáspár Laci, aki nem fukarkodott megosztani a színpadot rajongóival, fergeteges sikert aratott. Vasárnap, az utolsó este aztán, a Coctail Party tizenötödik születésnapja alkalmából igazán nagy buli kerekedett. Csakúgy, mint a sorozat tizedik születésnapján, a házigazda Murphy Band meghívta néhány volt együttes tagját, és ez most is nagy sikert hozott. Újra színpadra lépett velük Imre Zsuzsa énekesnő, aki jelenleg Bécsben él, Vígh Arnold basszusgitáros, aki Budapestre költözött és több zenekarban is játszik-játszott, egy stúdió üzemeltetésében is szerepet vállal, ahol a Megasztár néhány résztvevőivel dolgozik, és basszusgitárosként is szerepel velük. A hangulat tetőfokát azonban az jelentette, amikor Abebe Dani, azaz Bebe, a felkonferálást meg sem várva berobogott a színpadra, és hihetetlen érzékkel ragadta magával a közönséget, amit persze az is megkönnyített, hogy látszott, milyen jól érzik magukat a zenészek a színpadon. Bebe azóta a Back II Black együttes frontembere, de becsületére váljon, hogy látszott, itt is ugyanannyit belead, és ugyanakkorát bulizik, mintha csak máshol koncertezne több ezer ember előtt! A három nap csúcspontját, és egyben végét a tűzijáték koronázta meg, ami alatt, egy új, de nagyon tehetséges együttes, a Karahana szolgáltatott különleges zenét.

Mészáros Mariann


<<< Vissza