<<< Vissza

Segélyt ígértek

2006. július 21.

 
Két férfi csengetett be egy felsőpárti házba, ahol a házigazdának, egy idős bácsinak egyikük Szirbik Imreként, városunk polgármestereként mutatkozott be. A bácsi betessékelte a vendégeket, akik miközben elbeszélgettek az öreggel, zsebre vágták annak nyugdíját. Búcsúzáskor biztosították a férfit, hogy a polgármester intézkedni fog a meszelési segély ügyében.

Ismételten felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ne engedjenek be idegeneket, magukat hivatalos személynek kiadó férfiakat, nőket a lakásukba semmilyen indokkal sem. Ilyen esetekben értesítsék a rendőrkapitányságot, a rendőrök majd ellenőrzik, hogy a házalók, becsengetők valóban azok-e akiknek kiadják magukat. A polgármesteri hivatal munkatársai nem ellenőriznek nyugdíjszelvényt, a rendőrség pedig nem keres háznál hamis pénzeket.

Gázolajat lopott


Büntetőeljárás indult egy kertvárosi férfi ellen, aki a háza elé, közterületre kiültetett fák közül hatot, kb. 1 méter magasságban kivágott.

Szentes belterületén igazoltattak a rendőrök egy gépkocsivezetőt, aki járművének utánfutóján műanyag kannákban 700 liter gázolajat szállított. Az illető a gázolaj tulajdonjogát nem tudta igazolni, sőt később kiderült, hogy az üzemanyag egy mezőgazdasági társaság telephelyéről származik. A későbbi házkutatás során további 300 liter gázolaj és 100 liter motorolaj került elő, 400 ezer forint értékben. Az elkövető és az orgazda egyaránt kézre került, ellenük eljárás indult.

Közokirat-hamisítás miatt indult vizsgálat egy férfi ellen, aki közúti ellenőrzéskor hamis papírokkal igazolta, hogy vezethet tehergépkocsit.

Állampolgári bejelentés alapján fogtak el egy férfit a rendőrök, aki a Fábiánsebestyéni út mellett acéllemezeket szedett össze. Később kiderült, hogy negyedmagával együtt már korábban követett el hasonló bűncselekményeket.

Amióta a ligeti uszoda területét is látogatják a rendőrjárőrök, visszaesett a lopások száma, sőt két tolvajt is sikerült elfogniuk a nyomozóknak. A két fiatalkorú sporttáskát szeretett volna "elemelni", ám tetten érték őket. Mindez 13-án történt, csakúgy, mint az a rongálás, melyet a Csongrádi úton követtek el. Az esti órákban egy gömbakácot törtek ketté, valamint egy jármű szélvédőjét törték be a vandálok. A járőrök elfogták őket, ekkor derült ki, hogy a két rongáló azonos a délutáni sporttáska lopás elkövetőivel.

Mobiltelefon-lopás közben értek tetten egy besurranó tolvajt Szentesen. A férfi menekülni próbált, ám szökés közben bokasérülést szenvedett, és nem tudott tovább jutni.

H. V.


<<< Vissza