<<< Vissza

Hipp-hopp, jön Vuk!

2006. július 21.

 
Hallhattuk és hallhatjuk ma is a nagysikerű mesefilm dalbetétét. És eljött! És tényleg ő lett a gyermekek nagy kedvence. Július 19-én Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő adta át a Jövendő utca mellett kialakított Vuk játszóteret. A Kossuth utcai óvodások műsorral kedveskedtek a megjelent vendégeknek, majd a város vezetője közvetlen szavakkal utalt arra, hogy a kicsinyek most már birtokukba vehetik az új létesítményt.

- Tiétek a pálya, használjátok egészséggel, és vigyázzatok rá - szólt az intelem a már játékba elegyedett picinyeknek, akik azon nyomban megfogadták a jó tanácsot. A jókedvnél talán az azt kísérő zsivaj lehetett nagyobb.

Az európai uniós szabványoknak megfelelő játékok között található itt többek között kalandvár, fészekhinta - ezen egyszerre tizenöt gyerek is elfér -. rugós béka és homokozó. És ivókút, amely nélkül a jövőben már nem építtet a város játszóteret. Emellett arra is ügyelt a kivitelező Főkert Zrt., hogy megfelelő legyen a talaj, és a zöldterület.

Korábban egy földkupac állt a régi játszótér mellett. A dombot szánkózásra használták az ott élő lakótelepi gyerekek. Nos, a szánkódombot meghagyták, de az elavult játékokat elszállították onnan. Mára egy fás-díszcserjés, kulturált játszópark alakult ki a helyén. Nagyon jó helyen, hiszen a játszótértől nem messzire több óvoda is van, így biztosan kihasznált lesz a park.

A polgármester elmondta: régen a Brusznyai sétányon lakott a családjával, s annak idején ők ültették a hársfákat, amelyek most már árnyékot adnak a játszótérre látogatóknak.

A játszótér mintegy tizenötmillió forintba került. A szomszédságában kialakított parkoló, ahol 46 személyautó és 3 autóbusz fér el, közel 74 millió forintot számlál. Természetesen a beruházást pályázat útján sikerült elérni, a nyert támogatás összesen mintegy 53 millió forint. Az út- és járdafelújítások, valamint az új parkolóhelyek kivitelezését a HÓDÚT Kft. végezte.

Szentes belvárosában egyre több rekonstrukció fejeződik be. Mint megtudtuk, a jövő hét elején teljes egészében elkészül a Jövendő utca útburkolatának és környezetének felújítása. A Nagy Ferenc utcai sétáló övezetet várhatóan két hét múlva, augusztus első napjaiban adják át, ahol természetesen a környezet is megújul.

A polgármester kedvező információkkal szolgált a Petőfi Szálló felújításával kapcsolatban. Elmondta, két komoly befektető is elkérte a közbeszerzési eljárás keretében biztosított írásos referencia-anyagokat, így nagy a valószínűsége annak, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelő célokkal és kivitelezővel lehet számolni a felújításban.

L. J.


<<< Vissza