<<< Vissza

Ismét úton a Jupát-legénység

2006. július 7.

Jupátosok az Őrségben

A St. Jupát Sportegyesület kerékpárosai az elmúlt hét végén tértek vissza őrségi útjukról, ami elmondásuk szerint nagyon jól sikerült. Az igazi nyár első hetét kifogva az Őrség legnagyobb gyöngyszemeit sikerült végignézniük.

Az út 100 kilométerre volt tervezve, ezt sikerült is teljesíteni 9 nap alatt. Sok szép tó van az Őrségben, közülük is a Hársas tó, amely emlékezetes a számukra. (A nagy meleg hatására sötét színű, a tetején úgy 30-40 centire felmelegedett 32 fokra, az alja mivel mély, 15 fok körüli, jól lehetett benne pancsolni.) A nagy hőségben a folyadékháztartás rendben tartása volt az egyik fontosabb feladat, napi 5-7 liter folyadékot kellett fogyasztani, ami igénybe vette a gyerekeket. Többnyire kisforgalmú utakon jártak, ahol találtak táborhelyet, ott aludtak. Hazafele a Balatonnál végiggurulva vezetett az útjuk.

Egy kis pihenő után a hét végén (július 8.) a szezon legnagyobb útjára indul a csapat. Az eredeti tervtől eltérően (Duna-delta, Bukarest kihagyásával) végig Erdélyben maradnak, melyet alaposan be szeretnének járni. Gyulánál hagyják el az országot, a további menetrend nagy vonalakban: Nagyvárad, Szatmárnémeti, Máramarossziget, a Kárpátok gerincén lefelé haladva Békás szoros, Gyergyó-szentmiklós, Csíkszereda, Gyilkos tó, Brassó, majd Magyarország felé haladva a belő körben Nagyszeben, Déva, Arad, és majd ahogyan az idő engedi, Erdély belső részében is érintenek több települést, így Nagybányára, Kolozsvárra is szeretnének eljutni a 22 napos túrán. Végig sátorban alszanak, előre tervezett sátorhelyek nincsenek kijelölve. Naponta 100 kilométert terveznek megtenni.

A túra résztvevői: Papp Dániel (ő az, aki az Őrségben is járt Valkaival), Dandé Dániel, Vincze Mihály, Fabulya Pál és a vezető Valkai Zsolt. Július 8-án, szombaton reggel 7-kor indulnak a Dózsa-háztól. Aki szeretné követni az utat, azt az egyesület honlapján www.jupat.hu címen megteheti.

(lovas)


<<< Vissza