<<< Vissza

Nem csak focisuli volt

2006. július 7.

A Déli Aprók tornáján 2. helyezett csapat tagjai Bartucz Péter, Kiss Kása Konrád, Arató Márk, Borák János, Juhász Erik, Szűcs Árpád, Szűcs Szabolcs és Halász Antal edző.

A HSZATÁK Gyermek Foci Club az idén 7. alkalommal rendezte meg hagyományos focitáborát 6-12 éves fiúk és lányok részére. A klub 2000-ben alakult, s azóta rendszeresen tartanak focitábort.

- Nem kimondottan a szakma a lényeg, hanem a gyermekek azzal töltsék el ezt a két hetet, amit szeretnek játékos feladatokat végeztek illetve fociztak - mondta Halász Tamás, a HSZATÁK vezetője. Lényeg az, hogy a nálunk lévő gyerekek jól érezzék magukat. Az idén volt először olyan tábor hirdetve, ami nem csak focisuli. Jelentkeztek olyan gyerekek is, inkább óvodások, akik mást csináltak. Számukra biztosítottuk azt a szórakoztató mozgást, a kellemes időtöltést, akik a focit nem annyira kedvelték, de igényelték a közösséget, a felügyelet mellett játékos sportolási lehetőséget.

Hárman végeztük a felkészítést, illetve vállaltunk szerepet a kéthetes program megvalósításában: Vadász Béla a 9-12 évesekkel, , Bárányné Tóth Csilla óvónő a Szent Anna utcai óvodából az 5-7 éves gyerekekkel foglalkozott, én a 6-9 évesekkel.

Délelőtt voltak a foglalkozások, délután pedig strandoltunk. A gyerekek kaptak ebédet, uzsonnát, s szinte már hagyomány, hogy az utolsó napon a gyerekek mérkőzéseket játszottak egymással, idén sem volt másképp. A mérkőzések után éremosztás, minden gyermek egy felcimkézett aranyérmet kapott. Maximálisan sikerült megvalósítani mindazt amit, a mögöttünk hagyott két hétre terveztünk.

Sokan úgy gondolják, hogy az ilyen táborok felszínre hozzák a tehetségeket. Ez nem egészen így működik. Az itt lévő gyerekek 80-85 százaléka a HSZATÁK játékosa. A maradék közül lehetne remélni, hogy egy-két gyerek akiben fantáziát lát az ember próbálja az egyesülethez hívni. Elképzelhető, hogy most is lesz aki itt ragad.

- A HSZATÁK korcsoportos gyerekei minden évben szereznek valamilyen sikert a vezetés számára. Az idén sem volt másképp. Erről hallhatnánk valamit?

- A Déli Aprók elnevezésű tornáról van szó, ahol nagyon sok mérkőzést lehet játszani, hiszen mindenki játszik mindenkivel. Három forduló volt. Jól szerepeltünk. Két korcsoporttal neveztünk, a 96-osokkal 18 csapat közül az 5. helyet szereztük meg. A 97-98-asokkal pedig 19 csapat közül egy vereséget szenvedve, két döntetlen mellett a 2. helyet szereztük meg, tizennyolc mérkőzést játszva. Büszke is vagyok rá. Meg kell jegyeznem, hogy ez az eredmény a Fábiánsebestyéni SK-val közösen született. Továbbiakban is gondolkodunk azon, hogy komolyabb tornákra vegyes csapattal megyünk, mindaddig, amíg Szentesen egy önálló csapatot össze nem tudunk állítani, ezt fogjuk követni. Jogosan megkérdezhetnék, hogy miért? Azért, mert Szentesen nem tudunk közös zsoltárból énekelni.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza