<<< Vissza

Felemás szezont zártak

2006. június 23.

Hatodik helyen zárta a 2005/2006-os labdarúgó idényt a megyei másodosztályban a Szentesi Kinizsi gárdája. A vezetőedző, Bo-zóki Zoltán szerint a kritikán aluli őszi szezont elfogadható tavasz követte. Jövőre előrelépést vár a fiatal csapattól a Kinizsi mestere.

- Tavasszal meggyőzőbb játékot nyújtottak, minek köszönhető az előrelépés?

- Az idei szereplésünket két részre kell bontani. Az őszi szezon csalódást jelentett vezetőnek, játékosnak, szurkolónak egyaránt. A bajnokság ezen része ráment arra, hogy begyakoroljunk egy, a korábbitól eltérő játékstílust. Igyekezetünk rövid passzos, sok mozgásos játékot kialakítani, aminek tavasszal már látszata is volt, még azokon a találkozókon is, melyeken vereséget szenvedtünk. A bajnokság második fele úgy érzem jobban sikerült, hazai pályán egy döntetlen kivételével valamennyi mérkőzésünket meg-nyertük. Vendégként már nem ment olyan jól, több vereség is becsúszott.

- Bátran foglalkoztatta a fiatal labdarúgókat, az ő teljesítményüket hogyan értékeli?

- Négy-öt fiatal, ifjúsági korú játékos rendszeresen kezdőként vagy csereként jutott szóhoz. Bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani a jövőben, ehhez azonban fizikálisan és játékban is fejlődniük kell. Tavasszal stabilabbá tette a csapatot Pataki Csaba visszatérése, Bajusz Olivér érkezése a védelembe, Varga Zsolt rutinja. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy Miskolci Balázs lett az első számú kapusunk, és biztos ponttá vált ezen a poszton. Könnyítette a helyzetemet, hogy a kispadon is négy-öt-hat játékos várt bevetésre.

- Mi az, amin mindenképpen változtatni szeretne?

- A védekezésünk stabilabbá vált, kevés gólt kaptunk, támadóink viszont sokszor rontottak ziccerekben, a helyzetkihasználásunkon tehát van még mit javítanunk. Még egyszer nem lehet ekkora különbség az őszi és a tavaszi teljesítményünk között, hiszen a hatodiknál előkelőbb helyen is végezhettünk volna, ha ősszel nem kerülünk ekkora hátrányba riválisainkhoz képest.

- Mikor és kikkel kezdi meg a felkészülést a következő bajnokságra?

- Augusztus 12-én kezdődik az új idény, így július elején mi is munkához látunk. Bízom benne, hogy a jelenlegi keret együtt marad, sőt elképzelhető egy-két új labdarúgó érkezése is.

H. V.


<<< Vissza