<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. június 23.

Fogas Molnárné-módra

4 db 20 dkg-os halfilét borsozzuk meg, majd a bőrös oldalát forgassuk lisztbe. Felhevített olajban először a lisztbe forgatott bőrös felét tegyük bele, majd fordítsuk át a másik oldalára és úgy süssük készre. A körethez megtisztítunk és felszeletelünk 1 sárgarépát, 1 zellert, 1 cukkinit, 10 dkg zöldborsót és 20 dkg burgonyát. Babérleveles, sós vízben készre pároljuk. Tálaláskor ezek tetejére rakjuk a halszeleteket.

Fokhagymás kecsege

A megtisztított 70 dkg-os halfilét a sütés előtt 20 perccel sóval, borssal és zúzott fokhagymával dörzsöljük be, majd kevés olajban süssük meg. Köretnek héjában főzünk 70 dkg burgonyát, majd vágjuk fel karikákra. Szeleteljünk fel 6 gerezd fokhagymát, kevés olajban pirítsuk meg, szórjunk rá 2 felkockázott paradicsomot, majd a burgonyaszeleteket is. Sózzuk, borsozzuk és lefedve, rázogatva 5 percig pároljuk. Melegen tálaljuk.

Grillezett halfilé roston, pirított zöldségekkel

80 dkg afrikai harcsafilét nagyobb szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár órára hűtőbe tesszük. 6 db burgonyát megfőzünk, felszeleteljük. 40 dkg spárgát 4-5 cm-re daraboljuk, majd olvasztott vajban megpirítjuk, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majonézzel összekeverjük. A halat grillrácson készre sütjük és a majonézes zöldségekkel kínáljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza