<<< Vissza

Illegális kivezetés a Topolya utcában

2006. június 23.


Bejelentést kaptak június 19-én az esti órákban a polgármesteri hivatal közterület-felügyelői, hogy a Kisérben borzalmas bűzzel járó szennyvizet vezetnek ki a kertek alatt húzódó csatornába. Ha tudnak, azonnal menjenek, hangzott a kérés. A közterület őrzői a helyszínre siettek, a bejelentő segítségével bejutottak az ingatlana hátsó részébe is, a csatornához. Este 9 óra volt, mint mondják, a csatornából iszonyatos bűz áradt. A bűz és a magas vízállás ellenére megpróbálták a vízbefolyás helyét meghatározni, ez többé-kevésbé sikerült is. Másnap reggel a városellátó intézmény vezetőjével helyszíni szemlét tartottak, és megállapították a kivezetés helyét, mondja Kóczán István, a közterület-felügyelet vezetője. Egy Topolya utcai ingatlanról folyt a szennyvíz, elég rafinált módon, mert a csapadékvíz kivezetésére szolgáló felső vezeték alatti csőből, a derítőből származó emberi salak maradvány áradt. A melegben, ha lehet, még borzasztóbb volt a bűz. Fotókat készítettek, majd megtették a feljelentést az ingatlan tulajdonosa ellen. Kóczán István bízik abban, hogy méltó elbírálásban részesül majd. A Városellátó Intézményt felkérték arra, hogy a kivezetést szüntesse meg.

A szomszédok meghallgatása után kiderült, hogy az illető, amikorra telítődött a derítő, szinte heti rendszerességgel nyomatta kifelé az emberi ürüléket. Panaszolták: a bűz miatt nem lehet kinyitni az ablakot sem, nem lehet szellőztetni. A közterület-felügyelő elmondása szerint idén volt már több hasonló esetük, fürdővizet, mosogatólevet engedtek a két telekhatár közötti csatornába, de ilyen súlyos még nem volt. Ezzel a Kurcát is fertőzzük! A többség természetesen visszataszítónak tartja a cselekedetet.

Kóczán István elmondja még, hogy ezeket a mirhókat nem lezárni, inkább takarítani kellene, hogy az esővíz, ami belefolyik, a Nagyvölgy csatornán át eljusson a Kurcába. A Városellátó Intézmény, ahogy győzi, általában megejti a tisztítását. Ha be tudnak jutni a területre. Van, aki saját területének tekinti, és lezárja azt. És vannak, akik tisztítják a mirhót. Vannak szép területek, az ott lakók maguknak rendezgetik a terepet. Kérés: ha valaki lát, vagy tapasztal a fentihez hasonló esetet, jelentse azt az 510-334-es telefonon. Mert hiszen a célunk életterünk szebbé tétele, környezetünk tisztaságának megóvása lehet.

(lovas)


<<< Vissza