<<< Vissza

Tóni bácsi grill konyhája

2006. június 9.

Roston sült sertés karaj zöldségekkel

Hozzávalók: 4 szelet csont nélküli sertéskaraj, só, ürölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 db nagyobb padlizsán, 2 db nagyobb cukkini, 4 db paradicsom, 2 csokor petrezselyem, 3 dl majonéz, 5 db közepes csemegeuborka, fél l uborkalé.

Elkészítés: A sertéskarajt sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olajjal meglocsoljuk. Pár órára hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkinit félujjnyi, vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olajjal. A pácolt húst és a zöldségeket forró rostlapon pirosra sütjük és közben elkészítjük a mártogatót. A majonézt simára keverjük a csemegeuborka levével, beleforgatjuk az apróra vágott csemegeuborkát, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a zöldségeket a tányérra halmozzuk majd melléfektetjük a karajszeleteket és uborkás mártogatót kanalazunk mellé.

Virsli nyárson

Hozzávalók: 4 pár juhbeles virsli, 1 cukkini, 2 db paprika, 10 db koktélparadicsom, 12 db kis gombafej, 2 gerezd fokhagyma, olaj, bazsalikom, őrölt bors, só.

Elkészítés: A cukkinit és a paprikát vágjuk egyforma darabokra, a koktélparadicsomokat felezzük el, a gombafejeket tisztítsuk meg. Olajban kissé hevítsük meg a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az összevágott bazsalikomot is, majd ebben a pácban forgassuk meg a zöldségeinket. Karikázzuk fel a virslit is, majd a zöldségekkel felváltva húzzuk nyársra. Serpenyőben néhány perc alatt mindegyik oldalán süssük meg. Melegen kínáljuk.


<<< Vissza