<<< Vissza

Két autót loptak négy nap alatt

2006. június 9.

Június 2-án történt, hogy egy asszony az Erzsébet téren az esti órákban egy lezárt kerékpárt próbált eltulajdonítani kalapács és fogó segítségével. Az éppen arra haladó rendőrök azonban észrevették, és azonnal az őrszobára kísérték. Később kiderült, hogy korábban négy másik kerékpárt is ellopott, amiket aztán eladott.

Ugyancsak ezen a napon, a késő esti órákban történt, hogy az autóbusz-pályaudvaron egy fiatalkorú férfi ittasan randalírozott. A férfi a kihelyezett szemeteskuka belső tartályát kiemelte a helyéről, majd azt a közeli bokorba dobta. Ellen garázdaság miatt folyik eljárás.

Június 2-án a nappali órákban az egyik Apponyi téri lakásban járt tolvaj. Az otthon tartózkodó házigazdák sem vették észre, hogy az ismeretlen elkövető a nyitott bejárati ajtón belépve az előszobából okiratot és készpénzt emelt el.

Június 4-én hajnalban a Brusznyai sétányon parkoló Volkswagen Golf 4-es típusú személygépkocsit loptak el az autótolvajok. A jármű értéke 1,4 millió forint. Előtte, 1-jére virradóra egy Audi A6-os is eltűnt, annak ellenére, hogy riasztó volt az autóba szerelve. Az Audit a Somogyi utcából "kötötte el" a tolvaj. A A6-os értéke 3,5 millió.

Május 31-e és június 4-e közötti időszakban loptak egy Pannónia típusú motorkerékpárt az Árpád utcából. A tettesek felfeszítették az ingatlan ajtaját, így jutottak hozzá a járműhöz.

Keddre virradóra egy Babetta is eltűnt. Ezt a motort az Apponyi téren zárta le a tulajdonosa az egyik épület előtt lévő kerékpártárolóhoz, ám amikor reggel útnak szeretett volna indulni, már csak hűlt helyét találta tulajdonának.

H. V.


<<< Vissza