<<< Vissza

Topolyai ajándék

2006. június 9.

Zsáki István festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a főtéri galériában. Mint azt Ádor Pál, a Topolyai Művésztelep vezetője elmondta, a bemutatóval a testvérvárosok művészeti fesztiválját kívánták gazdagítani. Ezzel már el is árultuk, hogy a fesztivál programjának részeként ismerkedhettünk Zsáki István sajátos alkotói tevékenységével.

A művész nem először jár Szentesen, tevékeny résztvevője a két város között több évtizede fennálló kapcsolat ápolásának. Eme kapcsolatra jellemző a változatosság, a sokoldalúság. Ez alkalommal a topolyaiak leptek meg bennünket ajándékkal.

Zsáki 1942-ben született Topolyán, tanulmányait Priš-tinában végezte, a főiskolán 1967-ben diplomázott, azóta tanít és alkot szülővárosában. Képein sokszor az adott események, történések megannyi hatását véljük felfedezni, témáival gondolkodásra, töprengésre készteti a tárlatlátogatót. Így válik az alkotása élményszerűvé. Ahogyan a szentesiek által jól ismert Ádor Pál mondta: mindig tud időszerű és kortárs művészetet alkotni, népszerűsége is bizonyíték erre. Időszerűen azonosul az adott események és történések kombinációival és jelenségeivel.

A megnyitón Várkonyiné Mihály Erna és Mihály Béla klarinétjátékát hallhattuk. A tárlat június 24-éig, keddtől péntekig 10-13, és 15-18, szombaton 9-13 óráig tekinthető meg.


<<< Vissza