<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2006. április 14. |
Húsvéti báránysült Hozzávalók 4 személyre: 1 kg báránycomb, 25 dkg füstölt szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma. A páchoz: 3 ek. oldaj, só, bors, kakukkfű, rozmaring. Elkészítés: A húst hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, beledugdossuk a vékony csíkokra metélt szalonnát és a félbevágott fokhagyma gerezdeket. Az olajat elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és a finomra vágott fűszernövényekkel, bekenjük vele a húst, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütéskor eltávolítjuk a fóliát, a húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk két-három evőkanál olívaolajjal, előmelegített, forró sütőben 20 percig erős tűzön megkapatjuk, majd aláöntjük a bort. Mellétesszük a negyedekre vágott, megtisztított vöröshagymát és mérsékelt tűznél, saját levével locsolgatva, időnként megforgatva készre sütjük. Negyedóra pihentetés után felszeleteljük és tavaszi zöldségkörettel és a pecsenyelével tálaljuk. Sonkás tekercs Hozzávalók a tésztához: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, ételízesítő. A töltelékhez: 20 dkg bacon szalonna, 20 dkg sonka, 15 dkg gomba, kevés olaj, vöröshagyma, fokhagyma. Elkészítés: A tészta anyagait egy tálban összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk és néhány órára hűtőbe teszszük. A szeletelt gombát kevés hagymás olajon megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, betakarjuk szeletelt baconnal, erre rakjuk a sonkaszeleteket és végül a gombás ragut. Az egészet feltekerjük, megkenjük tojással és sütőben pirosra sütjük. Jó étvágyat! |