<<< Vissza

Természeti környezetünk...

2006. április 14.

 
A versenyt Szűcs Lajos alpolgármester nyitotta meg a Koszta József Múzeum reprezentatív épületében. Ezt követően dr. Szabó János József, a múzeum igazgatója köszöntette a megjelent versenyzőket és kísérőtanárokat, majd Tímár Ferenc, a TEAM Számítástechnika vezetője ismertette a játék menetét.

A téma stílszerű volt, hiszen Szentes város és környékének természeti kincsei, ezek védelme állt a délután középpontjában. A gyerekek öt fős csapatokkal jelentkezhettek a játékra, melyre előzetesen gyűjtőmunkát is kellett e-mailben vagy bármilyen adathordozón leadniuk. Ebben az évben "beugró" feladatként egy érdekes, természetvédelemmel kapcsolatos témát választhattak, és ezt kellett képpel, képekkel illusztrálni, bemutatni.

Rohanó világunkban a környezetvédelem kiemelt szerepet kap, ennek megismerése segítheti a gyerekeket, hogy jövőjüket természettudatosan tudják alakítani.

A három intézmény közös szervezésű vetélkedőjének elsődleges célja, hogy a korszerű ismeretszerzés lehetőségeivel élve ismerkedjenek meg a gyerekek városunk épített és természeti környezetével. A három rendező különböző irányból mutatta be a téma fontosságát. A könyvtár hagyományos, nyomtatott termékeivel; a múzeum a korábbi századok eredményeinek bemutatásával, míg az elektronikus információszerzés a naprakész, legfrissebb kutatási eredményekre összpontosított.

Mindhárom helyszínen érdekes feladatokkal találkoztak a gyerekek: feladatlapokat töltöttek ki, összekeveredett képrészleteket rendezgettek, képeket ismertek fel, stb. A pontszámok összesítése után következett az eredményhirdetés. A 12 csapat közül a legsikeresebbek az alábbiak voltak:

1. Szent Erzsébet isk.: Mészáros Dávid, Katona Kiss Erna, Szabó Ildikó, Kóczán Balázs, Roik Ferenc. Fk.: Dudás-Szabó Márta 2. Klauzál Gábor isk.: Kemenesi Tamás, Katona Tünde, Sipos Dorina, Kormányos Erzsébet, Pető László. Fk.: Békeffyné Kása Erzsébet és Olaszné Nyéki Éva. 3. Deák Ferenc isk.: Császár Péter, Cseh Lajos, Csák Máté, Forgó Ferenc, Halász Szabó Kristóf. Fk.: Szépéné Balogh Katalin. 4. Petőfi S. isk.: Berényi Attila, Varga Renáta, Csonka Szabina, Pászti Alexandra, Almási Melinda. Fk.: Vígh Zoltán. 5. Szent Erzsébet isk.: Halmai Pongrác, Sinka Bernadett, Deák Gabriella, Tóth Evelin, Mihály Mirtill. Fk.: Dudás-Szabó Márta.

A részletes eredmények a www.szentesinfo.hu/mozaik internetesen oldalon tekinthetők meg.

Kis-Rácz Antalné
m. szaktanácsadó


<<< Vissza