<<< Vissza

Hódító páros
Élet a Linda után

2006. április 14.

 
Régi ismerőseink a televízió képernyőjéről Görbe Nóra és Tahi Tóth László. A sokoldalú és örökifjú színészpáros közös előadásban lépett fel a Tóth József Színházteremben. A szentesi közönség előtt lubickoltak szerepükben, párkapcsolati szakértőket, a téma tudományos ismerőit játszották.

A velük való beszélgetésből kiderül: a "Hogyan hódítsuk meg a nőket (férfiakat)" színészpárosa gyakorlónak számít, tíz éve a Vidám Színpadon egy másik darabban a főszerepeket játszották, azóta baráti a viszonyuk. Már csak a színpadon hódítanak, ez is közös jellemzőjük. Dalra is fakadtak az előadásban. Erről Görbe Nóra tud többet mondani. - A Linda sorozat hozta a poplemezeimet, - meséli. - Eredetileg színészlemezt szerettünk volna, sanzonokkal, de elsősorban a gyerekek számára voltam "példakép", ezért slágeresebb dalok születtek. A Bojtorján együttes is megtalált, készítettünk két gyereklemezt country-stílusban, ami már közelebb állt hozzám.

Linda és más semmi? - szól a felvetés. Nóra egyetért. - Minden egyes eltávolodási kísérletem sikertelen, mert rendre megismétli valamelyik tévécsatorna a sorozatot, - árulja el. Pedig szívesen megszabadulna már a tornacipős, karatézó rendőrlány figurájától. Ugyanakkor ennek kapcsán reneszánszát is éli, nem győzi sorolni, mely csatornák show-iba hívták már. A "hóditással" is végigjárták a reggeli műsorokat partnerével. Ám ez más nyilvánosság, mint amire egy színésznek szüksége van, közli. Tévéjátékok nem készülnek, viszont filmek igen, de azok is kimaradtak életéből. - A közönség tudatában Lindaként vagyok elkönyvelve, sajnos, a rendezőkében is, - jegyzi meg, de hozzáteszi, az egyik kereskedelmi csatorna sorozatában talán még az idén fel fog tűnni.

Tahi Tóth László viszont szerencsésebbnek vallhatja magát. Ő is az elmúlt évtizedek emb-lematikus tévészereplője, a Szeszélyes évszakok kabaréfigurája, de szerencséje volt, nem kellett megtapasztalnia azt a felemás érzést, hogy valami kimaradt volna életéből. Nagy filmekben játszott szerepei is szóba kerültek, tavaly első filmes rendező munkájában (Fej vagy írás) is szerepet vállalt. - Kíváncsi voltam, mennyit változott a filmezés a régi szerepeim - például az Egri csillagok, Szerelmes biciklisták - óta, s jó volt látni, hogy a mai filmes generáció is hasonlóan csinál filmet, a forgatás ugyanazt az érzést váltja ki belőlem, mint régen, mondja a színművész. Humora mellett teniszezéssel is őrzi fiatalságát (az első kétezer között jegyzik a sportág hazai ranglistáján). Nóra még nyugodtan játszhatná a nyomozót, mostani frizurája is Lindát idézi, kortalannak tűnik. - Anyukám ilyen, - mondja erre, de tesz is az örökifjú külsőért. Végigsportolta az életét: ritmikus sportgimnasztika, balett, úszás, atlétika versenyszerűen, a tévésorozat kedvéért kezdett tékvandózni, majd kung-fuzni, aikidózni tanult a folytatásokhoz. - Nem hiszem, hogy van az országban ember, nemhogy színész, aki ennyi sportot ilyen intenzitással csinált. Most már, kényelmesen csak azt és annyit sportolok, ami jólesik, a méregtelenítés, a szép bőr miatt. Önmagamért, s nem azért, hogy meg lehessen mutatni.

Darók József


<<< Vissza