<<< Vissza

A Szeged is fejet hajtott

2006. március 24.

 
Két mérkőzést játszott az elmúlt héten a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. A hétközi bajnokin 17-7-es vereség lett a budapesti utazás eredménye, az Újpest esélyt sem adott a mieinknek. Szombaton megyei rangadó várt itthon a Legrandra. A Szeged elleni derbiknek mindig különleges az atmosztférája, így volt ez most is. A papírforma alapján a vendégek tűntek esélyesebbnek, annál is inkább, mivel ők a legjobb négy közé jutásért hajtanak...

A mérkőzésen aztán kiderült, nem mindig az erősebbnek tűnő együttes nyer. Félidőben még döntetlen volt az állás, ám a harmadik és az utolsó negyedben egyszer sem tudták bevenni a szegediek a szenzációsan védő Horváth Tamás kapuját, a mieink viszont háromszor is örülhettek, negyedjére pedig a találkozó végén, hiszen 7-4-es Legrand-győzelemnek tapsolhatott a szép számú publikum.

Berki András a csapat trénere a két mérkőzésről öszszegzésként elmondta, hogy a lila-fehérek ellen nem akartak fölösleges kockázatot vállalni, nem akartak semmilyen adok-kapokba belemenni, gondolván már a Szeged elleni mérkőzésre. A visszafogott játék eredménye nem is lehetett más, mint vereség. A fővárosban a második negyedet követően a cserék jutottak inkább játéklehetőséghez, ami úgy tűnik jó húzás volt, hiszen szombaton Papp Gábor és Döbrőssy is remek teljesítményt nyújtott. A Szeged ellen az okozati tényezők döntöttek, jobban hitt a Legrand a győzelemben, ezt a hit pedig szoros védekezéssel, és egy válogatott szintű kapusteljesítménnyel párosult. Berki szerint két olyan mérkőzés van még hátra - a Pécs és a Neptun elleni - amit feltétlenül "hozni" kell a célok megvalósítása érdekében. A hétvégi, Ferencváros elleni népligeti bajnoki is az ezekre a mérkőzésekre való felkészülést szolgálja majd.

H. V.


<<< Vissza