<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. március 24.

 
Gombás burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:
Fél kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. vaj, 1 pirospaprika, 1 zöldpaprika, 15 dkg gomba, 1 leveskocka, majoranna, só, bors, 1 cs. összevágott petrezselyem.

Elkészítés:
A felforrósított vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, felkockázott burgonyát és a fokhagymát, majd felöntjük 1 l vízzel és lefedve főzzük. Közben beletesszük a kockára vágott, megtisztított gombát, paprikákat és a leveskockát, és készre főzzük. Tálaláskor meghintjük petrezselyemmel.

Esterházy rostélyos


Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet rostélyos, 2,5 dl húsleves, fél fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, 2 ek. liszt, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 2 ek. zsír, 1 ek. vaj, só, citromlé.

Elkészítés:
A hússzeletek rostjait húskalapáccsal kikloffoljuk, széleit bevágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát liszttel meghintjük, forró zsírban kissé megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a levével együtt a rostélyos szeletekre öntjük és megpároljuk. Közben a vékony szeletekre vágott sárgarépát és gyökeret vajban megpirítjuk és kevés húslevesben megpároljuk. A tejfölt összekeverjük kevés liszttel, citromlével ízesítjük és a mártást a hússzeletekre öntjük. Néhány perces főzés után levesszük a tűzről, a hússzeleteket tányérra tesszük. Zöldséggel borítva, a mártással leöntve tálaljuk.

Tavaszi koktél


Hozzávalók 1 pohárhoz:
1,5 dl grépfruitlé, 3 cl gin, 1 kk. méz, jégkocka, 3 cl Campari, 1 gerezd grépfruit.

Elkészítés:
shakerben jól összerázzuk a grépfruitlét, a gint, a mézet és a jégkockát, majd óvatosan átszűrjük, beleöntjük a Camparit, grépfruit szelettel díszítjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza