<<< Vissza

Adó-info
Törőcsik Norbert rovata

2006. március 24.

 
Felnőttképzési kedvezmény

Mértéke a felnőttképzési szerződés alapján az adóévben fizetett képzési díj 30 százaléka, de legfeljebb évi 60 ezer forint. Az adókedvezmény alapját és összegét az oktató intézmény által kiállított igazolás bizonyítja, feltéve, hogy a befizetésről kiállított, költségelszámolásra alkalmas bizonylaton, számlán az igazolás kiadásának tényét feltüntette. Az adókedvezményt a felnőttképzésben részt vevő magánszemély, házastársa, szülője, nagyszülője vagy testvére veheti igénybe akkor, ha a kiállító az igazoláson a felnőttképzésben résztvevő magánszemély kérésére befizetőként feltüntette. Az igazoláson csak egy magánszemély tüntethető fel befizetőként. A felnőttképzésben részt vevő magánszemély választhatja az adókedvezmény halasztott igénybevételét. Tehát a magánszemély az adókedvezményt bármely későbbi adóévben, de legkésőbb a felnőttképzési szerződésben meghatározott időtartam lejáratának adóévét követő ötödik adóévben, választása szerinti megosztásban érvényesítheti. Az adókedvezményből már igénybe vett összeget és az igénybevétel adóévét a magánszemély az igazoláson feltünteti. A magánszemély által igénybe vehető adókedvezmények összege a számítógép beszerzés kedvezményével együtt és ideértve a kedvezmény korábbi évekről halasztott igénybevételét is - nem haladhatja meg az adóévenkénti 60 ezer forintot.

Gyes melletti munkavégzés és utána


2006. január 1-jétől a gyesben részesülő szülő ezentúl a gyermek egyéves korától 8 órás munkaviszonyban is foglalkoztatható.

A felek közötti megállapodás tekintetében napi 8 órás munkaviszonyra is köthetnek munkaszerződést. A munkaviszonyt az általános szabályok szerint kell bejelenti az OEP, illetve az EMMA felé. Teljes idejű munkavégzés esetén a havibér kötelező legkisebb mértéke 62.500 forint, részmunkaidő esetén ennek arányos része kerül megállapítása minimumbérként.

A munkába való visszatérést segítve kedvezményeket:

1. A gyes, gyed, gyet folyósításának megszűnését követő foglalkoztatás esetén a foglalkoztatott után megfizetett tb-járulék 50 %-a (legfeljebb havi 90 ezer forint bruttó kereset figyelembevételével) kedvezményként érvényesíthető. Feltétel, hogy a munkaviszony legalább 9 hónapon keresztül, megszakítás nélkül fennálljon teljes munkaidőben vagy legalább napi 4 órában, és továbbfoglalkoztatást a munkaadó további 3 hónapra vállalja. A kedvezményt a 9 hónap leteltét követően az apehtól kell igényelni az erre rendszeresített formanyomtatványon.

2. Azoknak a foglalkoztatóknak, akik gyesben, illetve gyetben részesülő munkavállalót éves átlagban napi 4 órában alkalmaznak, e foglalkoztatottak után nem kell megfizetniük a tételes egészségügyi hozzájárulást.

A Munka Törvénykönyve 132.§ (2) bekezdése szerint a szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót évenként a 16 évesnél fiatalabb gyermek után pótszabadság illeti meg.

Törőcsik Norbert
mérlegképes könyvelő


(30) 680-48-17 telefonon vagy az info@otthonok.hu e-mail-en.


<<< Vissza