<<< Vissza

Tízéves a Zöldág (1.)

2006. március 24.

 
A Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesület néptánc és asztalitenisz szakosztályai eredményesen zárták a 2005. esztendőt. A néptánc szakosztály életében az év kiemelt rendezvénye volt a Szenyéri Dániel Emléknapok sorozat.

Ezeken a sokak által ma is emlegetett kiváló szentesi tekerősre emlékeztünk 120. születésnapja alkalmából.

Az áprilisi és a decemberi népdaléneklési versenyeken ill. a júliusi néprajzi gyűjtőpályázaton indulók ízelítőt adtak népzenei, néprajzi értékeink napjainkban történő ápolásáról. A Szenyéri Dániel Emléknapok rangját növelte, hogy Sebő Ferenc, dr. Hankóczi Gyula és Németh István - valamint több más kiváló népzenei szakember előadásaival, tanácsaival is megtisztelte ezeket.

A 2005. év folyamán is a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában tanuló néptáncosaink több jelentős fellépésen, rendezvényen vettek részt Szentesen és Budapesten. Táncosaink a Zöldág Egyesület által szervezett VI. Szentesi Gyermek Néptánc Fesztiválon - nov. 19-én - Farkas Tamás békéscsabai táncpedagógus Rábaközi játékok és táncok című koreográfiájával szerepeltek szép sikerrel.

2005. évi sikereink részese minden támogatónk is. Külön köszönjük Szentes Város Önkormányzata - Szirbik Imre, Szűcs Lajos, Oltyán Lajos, Garai Sz. Imréné, Mihály Béláné -, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola - Mihály Béla, Kellerné Merza Judit, Vecseri Ferenc -, a TEAM Számítástechnika - Tímár Ferenc, Bugyi Zsolt, Kis-Rácz Antalné, Tajnai Dóra, Vidovics Ferenc - munkatársai, a Koszta József Múzeum - dr. Szabó János és munkatársai -, Becsák János és Csiszár Endre - Szenyéri Dániel leszármazottai -, valamint táncosaink és szüleik 2005. évi támogatását.

A Zöldág SE néptánc szakosztályának tagjai 1999. febr. 17. óta a Rádió Szentes 106,1 MHz-en szerdánként jelentkeznek a Síppal, dobbal, nádi hegedűvel népzenei magazinnal, melyben elsősorban a térség folklór eseményeit, művelőit mutatják be. 2006-ban ünnepli a Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesületünk 10 éves születésnapját. A Klauzál Gábor Általános Iskola Zöldág Néptánccsoportjából 1996. december 5-én alakult a Zöldág SE, melynek akkor Botházy Béla néptáncművész (néptánc pedagógus (Bp.) volt az elnöke, Hankó Györgyné tanító) C kat. néptáncoktató a titkára, Oltyán Lajos ált. iskolai igazgató pedig a Felügyelő Bizottság elnöke.

A 10 éves Zöldág SE családi táncházba várja ezentúl minden hónap második szombatján 16.30-19 óráig azokat, akik játszani, énekelni, táncolni, kézműveskedni szeretnének családtagjaikkal együtt. Várunk mindenkit - az apróságokat szüleikkel, nagyszüleikkel; az idősebbeket barátaikkal, valamint a magányosokat is - a Szentes, Kiss B. u. 3. szám alatti próbaterembe (a református templom és a zeneiskola között) április 8-án, május 13-án, stb. délutánonként. Számítunk volt tagjainkra is, akikkel a táncok mellett az eltelt 10 év eseményeit is feleleveníthetjük majd.


<<< Vissza