<<< Vissza

A kisemberek érdekeit képviselik

2006. március 24.

 
Thürmer Gyula Szentesen kampányolt (Fotó: Vidovics)

Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt országos elnöke megyei kampánykörútja során városunkban tartott sajtótájékoztatót március 22-én délután a Páterház Étteremben.

Csongrád megyében három egyéni választókerületben sikerült a pártnak jelöltet állítani: Makón, Hódmezővásárhelyen és Szentesen. Ez azt jelenti, hogy a pártnak van megyei területi listája, vagyis a megyében mindenütt lehet rájuk szavazni. Úgy látja, ennek sokan örülnek, mert számos olyan ember van, akinek elege van a mai magyarországi helyzetből, és úgy gondolják, hogy a parlamenti nagy pártok nem képesek az emberek gondjait megoldani, érdekeiket kifejezni. A Munkáspárt nem akarja a világot megváltani, a néhány millió dolgozó embernek szeretnének jobb életet biztosítani. Azt szeretnék elérni, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar. Úgy vélik, munkahelyet teremteni nem úgy kell, hogy idehívják a külföldi multikat, inkább a magyar kis- és középvállalkozókat kellene megerősíteni. A megyében is sorra zárnak be a vállalatok, lassan eltűnik minden, ami magyar. A fiatalságnak azt ígérik, hogy gondoskodnának az első munkahelyről és a lakáshoz jutásról.

Az ország pénzét az elmúlt 17 évben a dolgozó ember nélkül osztották el. Azért szeretnének bekerülni a parlamentbe, hogy a pénzelosztásba beleszóljanak. Százezer forintban állapítanák meg a minimálbér összegét. Az oktatásra és az egészségügyre többet költenének, bevezetnék az ingyenes oktatást. Úgy vélik, a tehetősebb társadalmi rétegeket kellene megadóztatni, ezért megváltoztatnák az adórendszert. A nagy pártok a finom érdekeket már nem veszik észre, néppártok lettek. A munkás, a kisember érdekét a Munkáspárt tudja képviselni, mert a jelöltek is munkások, parasztemberek, kisvállalkozók közül kerülnek ki. Ha az ő érdekeik nem jelennek meg a parlamentben, akkor rosszak a döntések. Az interneten az olvasható, hogy ők a hatodik legerősebb párt a jelöltek számát tekintve. 11 megyében és Budapesten van területi listájuk. Ez kevesebb, mint korábban volt, de bíznak abban, hogy bizonyos helyeken "rekordtermést sikerül betakarítaniuk", ezzel ellensúlyoznák a kieső megyéket. Többet szeretnének elérni, mint négy évvel ezelőtt.

Az elnök elmondta, örülnek, hogy Szentesen olyan kiváló embert találtak, mint Pap Imre, aki a párt területi elnöke, országgyűlési képviselőjelölt.

M. A.


<<< Vissza