<<< Vissza

Szentesé a Petőfi
Sokadszorra igazságosan

2006. március 24.

 
A szentesi önkormányzat jogosan élt elővásárlási jogával a Petőfi Szállóval kapcsolatban. Az ítéletet a Fővárosi Bíróságon mondták ki. A képviselő-testület március 17-ei ülésén Szirbik Imre polgármester jelentette be a legújabb fejleményt.

Mint ismeretes, a Szegedi Táblabíróság korábban már döntött ez ügyben - a szentesiek javára. Ám a FIK Rt. megtámadta azt az 1997 szeptemberében kötött adásvételi szerződést, amelyet a Budalakk nevű céggel kötött. A bíróság most elutasította a FIK Rt. keresetét. A polgármester elmondta, az önkormányzat már kifizette a FIK-nek a szálloda árát, és így a város tulajdonát képezi az épület.

A rendőrség munkájáról kapitányként immár tizedik alkalommal számolt be a testületnek Földvári Nagy István alezredes. A megye második legeredményesebb kapitányságán az ismeretlen felderítési mutató 4,7 százalékkal, míg a nyomozás eredményességi mutató 3,8 százalékkal nőtt. Elmondható, hogy a terület bűnügyi fertőzöttsége csökkent. Ez utóbbi jellemzi a vagyon elleni bűncselekmények, a lopások, a lakás- és egyéb betörések, rablások számát. Növekedés mutatható ki viszont a közlekedési bűncselekmények, azon belül az ittas vezetés, valamint a közrend elleni bűncselekmények számában.

Karjelvény a képviselőknek

A rendőr alezredes elmondta: sok feladatot átadtak az önkormányzatnak, egyet viszont visszakaptak, a helyszíni bírságok behajtását. A szentesi rendőrök 48 órán belül elfogták azt a fábiánsebestyéni férfit, aki a település határában elgázolt egy kerékpárost, és elmenekült a helyszínről. A gázoló megtalálásában vitathatatlan érdeme volt Kovács Imre rendőr törzszászlósnak, aki a képviselő-testület ülésén vette át azt a jutalmat, amelyet Lukács János megyei főkapitány ítélt meg számára. Földvári Nagy István ellenben Szentes címerével ellátott rendőrségi karjelvényt adott emlékbe a testület tagjainak. Önálló arculattal jelentek meg, a városhoz tartozóan.

A beszámolót tárgyalva Ollai Istvánné több rendőrt kért a város kapitányától az utcákra. Mint megjegyezte, főleg hétvégeken, a bulikból hazatérő fiatalok randalíroznak a városban. Az alezredes azzal válaszolt, hogy a hadra fogható létszám 81, szemben az engedélyezett állományi létszámmal, amely 85 fő. Reméli, ez hamarosan feltölthető lesz. Addig is büszkén vallják: megfelelő szolgálati szervezéssel a közterületi jelenlétet 400 órával növelték. Dongó László összehasonlításképpen szintén adatokra volt kíváncsi. A kapitányságvezető elmondta, az unióban átlagban egy rendőrre közel 350 lakos jut az unióban. Hazánkban vegyes a kép ezzel kapcsolatban, Szentesen például 570 lakos jut egy rendőrre.

L. J.


<<< Vissza