<<< Vissza

Kis segítség Nagyéknak

2006. február 10.

 
Orbán Viktor szentesi tartózkodása idején látogatott el a Nagy családhoz a Vajda telepre. A szó szoros értelmében "nagy" család kilenc gyermekkel egy szobában lakott egészen keddig.

- Itt segítenünk kell, Sándor! - szólt az elnöki intelem Orbán Viktortól, Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselőnek, amikor a januári tartózkodásakor látta, hogyan él a Nagy család.
Luka Katalin, az anya néhány éve agyvérzést kapott, és azóta minden nehezebb. Beköltöztek a tanyáról, és az apa az, aki a gyermekek ellátását is felvállalta.

- Nem volt könnyű időszak, de túléltük - mondja.

Ma már, szemmel láthatóan jobban van az anyuka, de még a házimunkát is a gyerekek segítségével oldják meg, akik közül a legkisebb, Csabika 6 hónapos, a legidősebb, Pisti 19 éves.

A szentesi fideszesek rendbehoztak egy másik szobát és szinte mindenki kívánsága teljesülhetett.

Aztán jöttek az iparosok: festés, parkettázás, vízszerelés következett.

Az új emeletes ágyat is használatba vették már, de aminek a legjobban örültek, az a színes tv és a számítógép volt. Ez utóbbi a fidesz irodából került ide, hihetetlen örömet okozva.

Sanyika, aki 6 éves, Farkas képviselő kérdésére, hogy mit szeretne, meglepetésre, turmixgépet kért. Aztán kiderült, hogy nem magának, hanem a pici Csabikának kérte, akinek nehezen tud ételt készíteni az anyukája a sérült kezével.

A képviselőt arról kérdeztük, miért éppen ezt a családot támogatták, hiszen ez a segítség szinte mindenütt jól jött volna.

- Szomorú, de így van. Ma már több száz olyan család van, akik nyomorúságos körülmények között élnek Szentesen és a környező településen, ha nem is kilenc gyermekkel. Legszívesebben egészséget adna az ember, ha tehetné, ennek a szegény asszonynak. Annyit kértem a gyerekektől, hogy vigyázzanak ezekre az új dolgokra, és segítsenek minél többet a szülőknek, mert a szemünk rajtuk lesz.

(Fotó: Vidovics)


<<< Vissza