<<< Vissza

Élmény-játék bajnokokkal

2006. február 10.

 
Domino elleni öszecsapás. (Fotó: Vidovics)

Két sztárcsapat, a Vasas és a Honvéd-Domino gárdája vendégeskedett az elmúlt hétvégén a ligeti sportuszodában. Nem voltak tehát irigylésre méltó helyzetben a Legrand-Szentesi VK férfi gárdájának játékosai, hiszen Európa elitjéhez tartozó együttesek ellen kellett tisztességgel helytállni.

A Vasas ellen ez maradéktalanul sikerült, a Honvéd ellen már kevésébé. Pénteken az angyalföldiek két kulcsjátékosukat nélkülözve érkeztek Szentesre, ennek ellenére természetesen ők számítottak a találkozó toronymagas esélyesének. A mérkőzés azonban szerencsére nem a fővárosiak elképzelése szerint alakult. Az első negyedben Stemmetz góljára Juhász Zsolt válaszolt, és mivel több gól már nem esett ebben a nyolc percben, nem tudott kiharcolni több gólos vezetést a Vasas. A második negyedben viszont igen, háromszor is mattolták Horváth kapust, ráadásul Stemmetz Ádám háttal a kapunak emelte be a labdát a vonal mögé. Nem roppant össze a Legrand, 2-2-re hozták a harmadik játékrészt, sőt az utolsó negyedet 3-1-re nyerték a mieink úgy, hogy Szabó Tamás két remek találattal tette emlékezetessé ezeket a perceket. Józsa góljával egy gólra megközelítette a Vasast a Legrand, de egyenlítésre már nem maradt idő. A játékosokon kívül dr. Kovács Gyulát, a szentesi csapat orvosát is megdolgoztatták ezen az estén, hiszen előbb Szabó Nándort, majd a vendégeknél Mátyást kellett gyors ellátásban részesíteni, nem is beszélve a Vígh Róbertet ért sérülésről. A szentesi játékosnak még aznap este műtétet hajtottak végre a szemén Hódmezővásárhelyen, így ő értelemszerűen kihagyta a szombati, Domino elleni mérkőzést. Ez a találkozó semmilyen meglepetéssel nem szolgált, a hét olimpiai bajnokot felvonultató vendégek 14-3-ra nyertek az előző napi kemény ütközetben megfáradt szentesiek ellen. A közönség azonban kiválóan szórakozhatott, hiszen a Honvéd játékosai valóban élményszámba menő játékkal rukkoltak ki. A hazai oldalon említést érdemel Szabó Nándor játéka, mindhárom találat az ő nevéhez fűződik.

A két mérkőzést összegezve elmondható, hogy a Vasas ellen mutatott játékra lesz szükség ahhoz, hogy a minél jobb bajnoki helyezésért vívott harcban eredményesen vegyük fel vetélytársainkkal szemben a versenyt. Berki András, a Legrand vezetőedzője gratulált játékosai pénteki teljesítményéhez. Reményét fejezte ki, hogy ezt a hozzáállást látja majd viszont azokon a mérkőzéseken is, amelyeken reális esély van a pontszerzésre. A Legrand még fiatal, rutintalannak is mondható csapat az OB I-ben, de minél több mérkőzésen lesznek túl, annál jobban összekovácsolódik, taktikailag is fejlődik majd a gárda.

A Vasas ellen az utolsó másodpercig versenyben tudott maradni a Szentes, sőt akadt a találkozón három olyan kimaradt gólszerzési lehetőség is, amelyet nagyobb rutinnal talán gólra lehetett volna váltani. Berki András szerint roppant nehéz 23 órával később megismételni a Vasas elleni teljesítményt, ráadásul ha van jobb csapat itthon a piros-kékeknél, akkor az a Honvéd-Domino. A vezetőedzőnek igaza lett, sokat kivett a pénteki csata a játékosaiból. Berki elmondta, hogy a Domino és a Szentes között ez a reális különbség, hiszen világklasszisokhoz méltóan játszottak a bajnokcsapat sztárjai. Olyan rutin, tudás és tehetségbeli különbség van a két gárda között, aminek eredménye a 14-3-as eredmény. Ennek ellenére mindent megtettek, hogy kisebb legyen a vereség nagysága, volt is rá lehetőség, ám a nagy helyzetek kimaradtak. Mostantól azonban már az előttük álló feladatokra összpontosítanak, hiszen az OSC-Kaposvár és a BVSC elleni derbik kimenetele komolyan befolyásolhatja a bajnokság végi helyezését a Legrandnak.

Ezen a hétvégén nem lesz mérkőzése a Szentesnek, legközelebb február 25-én játszik itthon a gárda.

H. V.


<<< Vissza